Nova vest
Tenis

Utorak, 03.06.2008.

22:00

Jelena: ''Početak velikog rivalstva''

Srpska teniserka Jelena Janković ocenila je u utorak da bi njen polufinalni duel Rolan Garosa sa zemljakinjom Anom Ivanović mogao da označi i početak velikog rivalstva, kakvo je dugo vladalo izmedju Belgijanki Kim Klejsters i Žistin Enen.

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

"Jedna od nas uskoro će biti broj jedan. To je zaista sjajno za srpski tenis, ali i za ceo svet, koji ima priliku da gleda neka druga lica. Nadam se da ćemo još dugo igrati, jer jedna drugu guramo, motivišemo", rekla je Jankovićeva, koja je treći nosilac u Parizu, posle pobede nad 132. teniserkom sveta Karlom Suares Navaro iz Španije - 2:0 (6:3, 6:2).

"Loptice su zbog kiše bile zaista teške, pa sam morala da budem zaista koncetrisana, posebno zato što nisam dovoljno poznavala protivnicu. Ipak, nisam imala zdravstvenih problema sa rukom zbog koje sam posle prethodnog meča putovala na kratko u Srbiju na tretman. Ne znam da li bih mogla da odigram ceo meč da to nisam učinila. Biću, ipak, spremna za finale. Pomoći će mi i dan odmora", kazala je Jankovićeva.

Dve najbolje srpske teniserke do sada su odigrale sedam mečeva, a Jankovićeva je dobila samo jedan. Na šljaci, sastale su se samo jednom, prošle godine na Amelija Ajlendu, a Ivanovićeva je i tada bila bolja. Jankovićeva je poslednji put drugu teniserku sveta pobedila u Los Andjelesu 2006. godine.

"Ne znam zašto je to tako. Ona ima drugačiji stil igre, kome teško pariram. Teško je predvideti šta će da uradi, jer voli kratke poene. Na šljaci, ipak, nismo odigrale dosta mečeva, tako da su okolnosti sada sasvim drugačije. Ja mnogo bolje igram na šljaci nego na drugim podlogama, pošto se dobro krećem. I Ana, ipak, nekada ispoljava slabosti u svojoj igri. Moraću da odigram taktički veoma dobro, da biram prave udarce", izjavila je srpska teniserka.

Jankovićeva i Ivanovićeva bi, u zavisnosti od ishoda poslednjih mečeva Rolan Garosa, od ponedeljka mogle da se nađu i na prvom mestu svetske WTA rang liste.

"Takva mogućnost nije pritisak, to je motiv više. Bližimo se cilju, ostalo je još par mečeva i nadam se da ću uspeti da dam sve od sebe i ispunim jedan od snova. Biti prva na svetu svakako spada među njih, a sada sam vrlo blizu", istakla je Jankovićeva, koja je i u četvrtfinalu igrala sa zavojem na ruci.

Francuske novinare oduševio je natpis na zavoju - "Volim Pariz" (na francuskom J'aime Paris).

"Prvo sam nacrtala srce, što uvek radim na patikama. Svuda na sebi imam srca. Svuda puno ljubavi. Posle je moja mama predložila da napišemo i volim Pariz. Rekla sam da je to u redu, ali ako je na francuskom. Ovaj zavoj ionako ne izgleda lepo. A i zaista volim Pariz", obrazložila je Jankovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve