Nova vest
Olimpizam

Utorak, 23.08.2016.

14:02

Dragan Jović: Desilo nam se isto što i Čaviću u Pekingu

Dragan Jović, trener tekvondoistkinja Srbije, rekao je da je Tijana Bogdanović trebalo da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Dragan Jović: Desilo nam se isto što i Čaviću u Pekingu
Foto: StarSport

Bogdanovićeva je u Riju osvojila srebro u kategoriji do 49 kg, a zamalo se okitila i najsjajnijim odličjem, jer je u finalu poražena od Kim So-Hui iz Južne Koreje 7:6.

Taj duel obeležila je čudna sudijska greška posle koje je Tijanina rivalka osvojila zlato.

„Zadovoljni jesmo srebrnom medaljom, ali moram da kažem da ostaje žal za zlatom koje nam je ispalo iz ruku. Korejka je pala, zatražio sam čelendž, a u pravilima kaže da kada se na snimku ne vidi jasno razlog čelendža, on ne može da se prihvati. Tako je i bilo, desilo nam se nešto slično što se desilo Čaviću u Pekingu. Nismo mogli dobro da vidimo snimak, ali su nam svi priznali da je Korejka pala. Time bi dobila desetu opomenu i automatsku suspenziju“, rekao je Jović na konferenciji za medije na aerodromu Nikola Tesla.

On je obećao medalju pre polaska u Rio i zamalo su se vratili s dve medalje.

„Imam običaj da kažem nešto što ne bi trebalo, pa moram toga da se držim. U to spadaju i najave medalja, ali znam koliko radimo i na kraju sve zaslužimo. Sport je čudo, ko zna šta može da se desi, a sve to donese rezultat. Imali smo sjajan tim, ovo nismo samo nas troje“, dodao je.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki zahvalio se Ministarstvu omladine i sporta i partnerima na pomoći.

„Olimpijska medalja je kompleksan projekat do koje nije lako doći. OKS je pristupom i energijom došao do partnera i te medalje ne bi bilo da mnogi nisu podržali ovaj projekat“, zaključio je Višacki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve