Nova vest
Olimpizam

Subota, 20.08.2016.

03:20

Džordan atletike: Bolt osvojio deveto olimpijsko zlato!

Najbrži čovek u istoriji Jusein Bolt kompletirao je savrešen nastup na Igrama u Riju zlatnom medaljom u štafeti 4x100 metara.

Izvor: B92

Autor:B92

Džordan atletike: Bolt osvojio deveto olimpijsko zlato!
Getty images

Neverovatni Bolt je tako posle zlata na 100 i 200 metara u Riju stigao i do treće najsjajnije medalje. Ovo je Boltovo deveto olimpijsko zlato i sada se izjednačio sa legendarnim Amerikancem Karlom Luisom, koji je takođe osvojio devet medalja na Igrama, ali on je imao tri u skoku udalj, kao i jedan poraz na 200 metara.

Bolt je trčao poslednji, kada je preuzimao štafetu Jamajka je bila izjednačena sa SAD, ali je svetski rekorder na 100 i 200 metara još jednom potvrdio dominaciju i Jamajka je bez problema osvojila prvo mesto.

Jamajka, koja je trčala u sastavu Asafa Pauel, Johan Blejk, Nikel Ašmede, Jusein Bolt, okončala je trku u vremenu 37,27 sekundi.

Senzaciju je priredila štafeta Japana u sastavu Rijota Jamagata, Šota Izuka, Jošinide Kirju, Aska Kembridž koja je u vremenu 37,60 osvoila srebro i završila ispred SAD koje su trčale 37,62 (Majk Rodžers, Džastin Getlin, Tajson Gej, Trajvon Bromel).

Ipak, timu SAD je naknadno oduzeta medalja jer su Majk Rodžers i Džastin Getlin izvršili predaju štafete van 'zone razmene', pa je Amerika diskvalifikovana i bronza je otišla u ruke Kanađana koji su u sastavu Akim Hejns, Eron Braun, Brendon Rodni, Andre Dr Gras istrčali 400 metara u vremenu 37,64 sekunde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu