Nova vest
Fudbal

Subota, 19.11.2022.

19:30

Jeftini, a zlata vredni – jedan Srbin i dva Hrvata su među njima

Većina igrača Fantazi fudbala zna ko su najbolji i najvažniji igrači.

Izvor: B92

Autor:B92

Jeftini, a zlata vredni – jedan Srbin i dva Hrvata su među njima
Foto: Profimedia/Gonzales Photo/Alamy Live News

Fudbaleri poput Lionela Mesija, Kevina De Brujnea i Kilijana Mbapea će biti u većini timova, ali pravu prednost donose jeftini neotkriveni dragulji.

Donosimo vam predloge po nekoliko imena na svakoj poziciji koji vas neće mnogo koštati, a mogli bi da budu pokretači vaše igre u fantaziju za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Golmani

Kod golmana uglavnom ima najviše poviljnih kvalitetnih opcija, a u Kataru bi jedna od njih mogao da bude i čuvar mreže reprezentacije Srbije.

Vanja Milinković-Savić je u sjajnoj formi ove sezone, a i naša selekcija ima solidnu odbranu koja bi na SP trebalo da bude jedan od presudnih delova tima.

Međutim, Srbiju čekaju teški mečevi sa Brazilom i Švajcarskom, pa je možda bolja opcija Urugvajac Serhio Rošet.

Urugvaj je dobar defanzivni tim, primio je samo četiri čista gola u poslednjih pet mečeva, a u grupi ga čekaju dva meča u kojima bi lako mogao da sačuva mrežu – protiv Južne Koreje i Gane, dok je jedino upitan susret sa Portugalom.

Pravi "džoker" bi mogao da bude najviši igrač na prvenstvu, Remko Pasver iz Holandije koja ima izuzetno povoljan žreb.

Ekipa Luja van Gala bi protiv protiv Senegala, Ekvadora i domaćina Katara lako mogla da stigne do tri meča bez primljenog gola, a to je ogroman broj bodova u fantaziju.

Problem je što bi Van Gal mogao da nam poremeti planove izborom Džastin Bijloa za prvog golmana, pa pre nego što potvrdite svoj tim, pratite šta se priča o holandskom timu za prvo kolo.

Odbrana

Kad smo već potvrdili da bi Urugvaj lako mogao da sačuva mrežu na bar dva meča grupne faze, onda se mora izabrati i jedan defanzivac ove selekcije.

Prvo ime je Ronald Arauho, ali je neizvesno da li će biti spreman za početak turnira jer je van terena zbog povrede butine od sredine septembra.

Ako se oporavi do prvog meča, 23-godišnji štoper Barselone bi bio džekpot, jer osim bodova za odbranu, lako može da donese i u napadu, s obzirom da je prošle sezone često bio strelac u Španiji.

Odličan "pik" mogao bi da bude i Hrvat Borna Sosa, izvesno starter za "vatrene" na poziciji levog beka.

To takođe znači bodove i u odbrani i u napadu, a na bar dve utakmice se od vicešampiona sveta očekuje da sačuva mrežu, protiv Maroka i Kanade.

Hrvatska je na sedam od deset kvalifikacionih utakmica sačuvala mrežu, a Sosa je vrlo produktivan i u ofanzivi gde je ove sezone zabeležio osam asistencija u svim takmičenjima ove sezone u dresu Štutgarta.

A produktivnog defanzivca trebalo bi tražiti i u redovima Danske. "Vikinzi" su u grupi sa Francuskom, ali i dva autsajdera Tunisa i Australije.

Tu bi dosta bodova mogao da nakupi, između ostalih, Rasmus Kristensen. Danci retko primaju golove, a Rasmusen je vrlo vešt i u protivničkom kaznenom prostoru.

Ove sezone ima samo jednu asistenciju u dresu novog tima Lidsa, ali je prošle postigao deset golova uz osam asistencija za Salcburg.

Vezni igrači

Među jeftinijim, a opet korisnim igračima je Argentinac Rodrigo de Pol.

"Gaučosi" su u seriji od 36 mečeva bez poraza, a u grupi ih čekaju njima nedorasli timovi Sudijske Arabije, Meksika i Poljske.

De Pol je postigao 49 golova u dresu Atletika, a ima odličan potencijal i za asistenciju s obzirom da je namestio 51 pogodak u karijeri igrajući za Rasing, Valensiju i Udineze.

U sredini imamo još jednog Hrvata koji bi mogao da se istakne "ispod radara, Marija Pašalića.

Ove sezone je malo "stidljiv" u napadu sa samo jednim golom i dve asistencije, ali prošle je pokazao da zna da bude pošast po protivnički gol sa 13 golova i sedam asistencija u dresu Atalante.

A mečevi sa Marokom i Kanadom koji čekaju Hrvatsku su kao stvoreni za njega da eksplodira.

Napad

Skoro pola brazilskog tima su napadači, ali dok većina priča o Nejmaru, Vinisijusu i Antoniju, "iks-faktor" bi mogao da bude Rišarlison.

Jer dok svi protivnici budu pratili šta radi Nejmar, njemu bi mogao da se otvori ogroman prostor, a fudbaler Totenhema u takvim situacijama zna da bude surov.

Iako za klubove često igra sa dosta oscilacija, u dresu Brazila je uvek na visokom nivou.

Na 38 nastupa za "Selesao" je postigao 17 golova, od čega 14 kao rezervista, pa ne treba da se brinete čak ni ako ne bude starter u reprezentaciji.

Ipak, to je teško očekivati jer je sa šest golova u osam kvalifikacionih utakmica skoro pa zacementirao mesto u prvih 11 kod Titea u Kataru.

Konkurencija za startnu postavu biće mu Arsenalov Gabrijel Žezus, ali Tite bi mnogo više koristi na terenu mogao da ima od Rišarlisona s obzirom da je jednako opasan i u sredini i kao krilni napadač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve