Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 15.11.2013.

16:14

"Istorijski uspeh srpskih strelaca"

Predsednik Streljačkog saveza Srbije Siniša Mašović istakao je da je 2013. jedna od najtrofejnjih godina u istoriji ovog sporta.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Srpski reprezentativci su na takmičenjima širom sveta osvojili 31 medalju tokom godine: osam zlatnih, 11 srebrnih i 12 bronzanih i to na šamionatima Evrope, Svetskim kupovima, finalu Svetskog kupa, Medeteranskim igrama i Univerzijadi.

"Čestitam strelcima i strčnom štabu na izuzetnim rezultatima. Ovo je sjajna uvertira pred 2014. kada nas u septembru očekuje šampionat sveta u Granadi gde će se vaditi olimpijske vize, ali nam je veoma značajno i prvenstvo Evrope vazdušnim oružjem u februaru u Moskvi", rekao je Mašović na konferenciji za novinare u hotelu Union.

On je dodao da je ovo dobra prilika da počnu da se ostvaruju obećanja koja je Savez dobio o izgradnji objekta na kome bi strelci mogli da se takmiče i treniraju.

"Na tom planu moramo da budemo mnogo agilniji. Imamo prostor, potreban je novac, a u pitanju su značajna sredstva i zbog toga je neophodna pomoć svih društveno sportskih institucija jer streljačka organizacija ne može sama", poručio je Mašović.

Sa poslednjeg takmičenja u sezoni, finalu Svetskog kupa u Minhenu, strelci su se vratili sa četiri srebrne medalje. Dve je osvojila Zorana Arunović (malokalibarski i vazdušni pištolj) i po jednu Ivana Maksimović (vazdušna puška) i Andrea Arsović (malokalibarska puška).

"Od svih takmičenja ove godine, nisam osvojila medalju samo na Svetskom kupu u Minhenu u maju. Bogatija sam za tri srebrne i dve bronzane medalje sa Svetskih kupova i još dve bronzane u finalu Svetskog kupa, imam i dva ekipna evropska trofeja - zlato i srebro, kao i zlato i srebro sa Mediteranskih igara. Godina sa mnogo takmičenja donela je i mnogo uspeha i nadam se da ću biti u krugu kandidata za izbor najboljeg strelca godine koga bira Međunarodna federacija streljačkih sportova", rekla je Arunovićeva.

Olimpijska vicešampionka iz Londona Ivana Maksimović na početku godine na EP u Danskoj postala je prva svetska rekorderka vazdušnom puškom po novim pravilima, osvojila bronzu MK puškom u Osijeku, srebro u finalu Svetskog kupa, dve bronze na Svetskom kupu u Čangvonu i zlato i srebro na Mediteranskim igrama.

"Očekivala sam da će nam godina biti lakša, međutim, išli smo sa takmičenja na takmičenje i bilo je veoma naporno. Imala sam za finale Svetskog kupa dobre pripreme u Izraelu i Dortmundu i to je dalo rezultate. Priželjkivala sam da u finalu Svetskog kupa u Minhenu pogodim kristalni globus", rekla je Maksimovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu