Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 08.08.2010.

16:46

SP: Zlato za Zoranu Arunović!

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović osvojila je na prvenstvu sveta u Minhenu zlatnu medalju u disciplini vazdušni pištolj sa 486,8 krugova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Članica Crvene zvezde je istovremeno ispunila olimpijsku kvotu za Igre u Londonu 2012. godine.

Dvadesetdvogodišnja Beograđanka ušla je u finale kao druga posle osnovnog dela gadjanja sa 385 krugova, iza Finkinje Mire Suhonen koja je vodila sa 386 krugova.

U završnih deset hitaca Arunović je pokazala visok nivo koncentracije, čak osam puta pogodivši "centar", a samo dva puta "devetku", i tako ostvarila najbolji rezultat finala od 101,8 krugova.

Arunović je osvojila četvrtu olimpijsku vizu za Srbiju, posle Andrije Zlatića, Damira Mikeca i Nemanje Mirosavljeva.

"Presrećna sam, iskreno, nisam ovo očekivala. Lepo je kada posle četiri godine, posle juniorske svetske medalje, osvojiš i seniorsko zlato. Mislim da sam i u meču, ali i u finalu gadjala veoma sigurno, tako da praktično nisam napravila ni jednu grešku" rekla je Zorana Arunović.

Dvadesetčetvorogodišnja članica Crvene zvezde napomenula je da je "posebno radosna zbog olimpijske vize" koja joj je do sada bila neuhvatljiva.

"Izmicala mi je za krug - dva. Sada sam uspela iz prvog pokušaja i viza za mene ima istu težinu kao i svetska medalja. Jedino što mi je žao što smo ispustile ekipnu medalju. Taj trofej bio bi šlag na torti današnjeg dana. Ovde sam bila najbolja u ekipi po rezultatu, ali nismo uspele. U Merakeru na prvenstvu Evrope pre nekolko meseci bila sam najslabija u ekipi a postale smo evropske šampionke. I to je sport..", rekla je Arunović.

Ovo je četvrta zlatna svetska medalja vazdušnim pištoljem za naše streljaštvo.Trostruka šampionka sveta bila je Jasna Šekarić - 1987. u Budimpešti, 1990. u Moskvi i 1994. u Milanu, a jednom je bila vicešampionka 1989. u Sarajevu.

Naša druga predstavnica u disciplini vazdušni pištolj Jasna Šekarić završila je takmičenje na 21. mestu sa 381 krugom. Bobana Veličković je bila 69. sa 375 krugova.

Ženska reprezentacija Srbije vazdušnim pištoljem sa 1.141 krugom (Šekarić 381, Z. Arunović 385, Veličković 375) plasirala se na šesto mesto u konkurenciji čak 37 reprezentacija.

Srebro je osvojila Australijanka Lalita Jauleuskaja sa 485,0 krugova, nakon što je u raspucavanju pogodila 9,1 kruga, dok je bronza pripala Beloruskinji Viktoriji Čajki, sa pogodjenih 8,2 u raspucavanju. U konkurenciji je bilo 138 takmičarki.

Rezultati finala:
1. Zorana Arunović (Srbija) 486,6 (385)
2. Lalita Jaulevskaja (Australija) 485,0 (385) - 9,1 u raspucavanju
3. Viktorija Čajka (Belorusija) 485,0 (384) - 8,2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve