Nova vest
Pojedinačni sportovi

Petak, 15.05.2015.

18:22

Zajić najmlađi srpski velemajstor

Mladi intermajstor Milan Zajić (16) iz Paraćina pobedio je na „Memorijalu Selimira Manojlovića“ u šahu, koji je završen u Valjevu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Getty Images

Zajić je tako postao novi velemajstor, najmlađi u Srbiji.

Titulu intermajstora osvojio je Ivan Sredojević iz Ljiga, a bal za intermajstora Nenad Đokić iz Niša. Mladom Nikoli Radovanoviću iz Kragujevca nedostajalo je pola poena za isto zvanje.

U današnjem kolu, Zajić je remizirao sa Radovanovićem, Sredojević je pobedio im Milanovića sa Uba, a Đokić je bio bolji od bugarskog vm Milka Popčeva.

Brzim remijem završene su partije vm Abramović-vm Kosić i im Lalev-vm Kostić.

Konačna tabela:
Zajić 7 poena, Kosić, Sredojević i Đokić po 5,5 poena, Abramović i Radovanović po 5, Milanović 4,5 poena, Kostić i Počev po 3 poena, Lalev jedan poen.

Na turniru šeste kategorije FIDE, kakav je bio i „Manojlovićev memorijal“, za velemajstorski bal trebalo je 7, a za bal intermajstora 5,5 poena. Igrano je 9 kola po Bergerovom sistemu, svako sa svakim.

Selimir Manojlović (1947-2014) bio je potpredsednik ŠSS, a memorijal su organizovali ŠS Centralne Srbije, ŠK Krušik čiji je bio član i Grad Valjevo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu