Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 06.06.2010.

02:00

RBAR: Lemb na polu u Vindzoru

Britanac Najdžel Lemb ostvario je najbrži tokom kvalifikacija za četvrtu trku ovogodišnjeg Red Bull Air Race šampionata u kanadskom Vindzoru.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Lemb je do svog prvog pola u karijeri došao u vremenu od 1:09.64, što je ujedno i novi rekord vazdušne staze iznad reke Detroit.

Drugo mesto zauzeo je aktuelni šampion Pol Bonom, ispred Hanesa Arha iz Austrije, dok je kvalifikacije obeležio i kontakt Meta Hola sa vodom. Australijanac je, srećom, uspeo brzo da reaguje i izbegnut je teži udes.

Zahvaljujući jednom bodu za najboljeg u kvalifikacijama Lemb je smanjio vođstvo u generalnom plasmanu. Britanac sada ima 31 bod, Lemb je drugi sa 29, a prati ih Arh sa 27.

Bio je ovo dan pun drame. Naravno, veoma sam zadovoljan, fantastičan je osećaj doći do najbržeg vremena”, rekao je Lemb.

Pored najbržeg vremena Lemba, kvalifikacije je, ipak, obeležio i Hal, koji je svoj incident uporedio sa Formulom 1 i kontaktom bolida sa zidom pored staze.

Avion je poprilično oštećen, ali ćemo ga srediti do trke. Naš plan je da se sad odmorimo, mislim da ću shvatiti šta se desilo tek za nekoliko sati. Bio sam u sličnim sutuacijama ranije, ali sam razočaran što sam sada došao do nje, ali znam da ćemo ići napred”, istakao je Hol.

Trka u Vindzoru na programu je u nedelju od 20.10 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu