Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 08.04.2010.

16:24

Medison preskočio Korintski kanal

Australijski motociklista Robi Medison preskočio je 85 metara širok Korintski kanal u Grčkoj, a pri tome je dostigao visinu od 95 metara iznad njegove površine.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Mnogi motociklisti su tokom godina želeli da preskoče Korinstski kanal, koji je izgrađen 1893. godine, ali je Medison prvi koji je u tome i uspeo. Ceo projekat, koji pomogla kompanija Red Bul, bio je pažljivo pripreman, a za realizaciju su bili potrebni određeni vremenski uslovi, do kojih je i došlo u četvrtak, kada je Medison uspeo da ga uspešno završi.

Skok preko Korintskog kanala mi je bio izazov kojem nisam mogao da odolim. Ovaj skok je mogao da ima najveće posledice od svih sa kojima sam do sada bio suočen, a prva prepreka koju sam morao da preskočim bio je moj strah. Verujem da ljudi moraju da rizikuju u životu da bi postali mudriji i izazovi kao što je ovaj će mi pomoći u spremanju za naredne koji me očekuju. Presrećan sam što sam uspeo u nameri, jer svi znaju da postoji samo jedna prilika da se ona realizuje“, istakao je Medison.

28-godišnji Medison, koji je pored toga što je motociklista, tačnije motokroser, i kaskader, poznat je po svojim skokovima do visine trospratne zgrade, ali je uvek tražio veće izazove, među kojima je bio skok preko Korinstkog kanala. Australijanac je do sada, između ostalog, napravio skok na sredini mosta „Tauer bridž“ u Londonu dok je on bio podignut zbog prolaska brodova, a pre toga je skočio na repliku Trijumfalne kapije u Las Vegasu, visoku 30 metara, a potom se skokom na rampu vratio na tlo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu