Nova vest
Pojedinačni sportovi

Utorak, 23.10.2012.

11:42

Armstrong obrisao titule sa Tvitera

Dan pošto su mu oduzete titule sa trke „Tur d’Frans“, Lens Armstrong je obrisao sa svog Tviter profila da je sedam puta trijumfovao na „Turu“.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

„Roditelj petoro predivne dece, sedmostruki osvajač „Tur d’Fransa“. Stalni borac protiv raka i povremeni učesnik trijatlona“, pisalo je na Armstrongovom profilu do ponedeljka, kada je Međunarodna biciklistička unija potvrdila odluku Anti-doping agencije SAD o doživotnoj suspenziji i brisanju svih rezultata koje je postigao od 1998. godine.

Odgajam petoro dece. Pomažem ljudima u borbi protiv raka. Plivam, vozim bicikl, trčim i igram golf kada imam vremena“, sada piše na profilu bivšeg američkog bicikliste, koji ima preko tri i po miliona pratilaca na toj društvenoj mreži.

Titule koje su oduzete Armstrongu neće biti dodeljene nijednom drugom biciklisti, odlukom organizatora „Tura“, pošto ta era biciklizma ostaje zauvek ukaljana doping aferama. U petak će biti doneta odluka da li će Armstrong morati da vrati novac osvojen na trkama, a postoji mogućnost da će neke kompanije protiv njega podneti tužbu za odštetu.

Armstrong je do doping afere važio za jednog od njaboljih biciklista svih vremena, koji je pobedio rak testisa i vratio se sportu, a potom dominirao na „Turu“ od 1999. do 2005. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu