Nova vest
Pojedinačni sportovi

Četvrtak, 31.03.2011.

16:27

Rasmusen na “Trci kroz Srbiju”

Ruta ovogodišnjeg izdanja “Trke kroz Srbiju” predstavljena je u četvrtak, a na njoj će najveća zvezda biti danski biciklista Mihael Rasmusen.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Rasmusen je 2005. i 2006. godine osvojio tačkastu majicu, za najboljeg brdskog vozača na trci “Tur d’Frans”, a 2007. je deset dana nosio žutu majicu.

Danac je bio glavni favorit za trijumf na “Turu” te godine, ali se četiri dana pre kraja povukao za trke, a potom je dobio otkaz u ekipi Rabobanka zbog kršenja politike kluba.

Sve to se desilo jer tokom priprema za tu trku nije prijavio gde se nalazi i iz tog razloga nije mogao da bude podvrgnut doping kontrolama. Posle “Tura” Rasmusen je izbačen iz danskog tima, a zbog isključenja sa trke kažnjen je dvogodišnjom suspenzijom, koja mu je istekla krajem jula 2009. godine.

Uz njega, u timu “Christina Watches-Onfone” startoaće i Italijan Anđelo Furlan, koji je 2001. pobedio na dve etape “Trke kroz Srbiju“ i četiri dana nosio žutu majicu, a u karijeri ima i dve etapne pobede na španskoj Vuleti 2002 godine. Srbiju će na trci reprezentacija Srbije, Partizan i Radnički – Metalac.

Sve to je saopšteno na konferenciji za medije u Turističkoj organizaciji Srbije, a trka će se voziti pod sloganom „Turizam i biciklizam zejdno“ i na stazi od 1.380 kilometra u sedam etapa. Očekuje se na startu u Rumi biti oko 120 biciklista iz 20 ekipa.

Imamo već prijavljene 22 ekipe, a očekujem da će starovati 20 i boriti se za svetske bodove dragocene za odlazak na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine”, rekao je sportski direktor trke Aleksandar Milenković, “Trka će imati osam brdskih i 20 prolaznih ciljeva. Na startu u Rumi voziće se šest krugova ukupne dužine 110 kilometara, potom slede teške etape do Pala, zatim i do Bajine Bašte preko Ravne Romanije, Sjemeča, Kremne, Tare i Mokre gore. Najduža etapa je 240 kilometra od Užica preko Čačka, Kraljeva, Kruševca do Niša. U Soko banju idemo preko Tresibabe, a za Kladovo preko Rtnja, Gamzigradske banje i Zaječara. Iz Kladova ćemo za Beograd pored Dunava”.

Raspored etapa 51. trke „Kroz Srbiju“:
Prva etapa – 13. jun: Ruma (kružna)
Druga etapa – 14. jun: Banja Koviljača – Pale (Republika Srpska)
Treća etapa – 15. jun: Pale - Bajina Bašta
Četvrta etapa – 16. jun: Užice – Niš
Peta etapa – 17. jun: Niš – Soko banja
Šesta etapa – 18. jun: Soko banja – Kladovo
Sedma etapa – 19. jun: Lepenski vir – Beograd

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu