Nova vest
Pojedinačni sportovi

Nedelja, 27.07.2008.

17:49

Stegmansu etapa, Sastreu Tur

Vozač Kvikstepa Belgijanac Hert Stegmans dobio je poslednju etapu 95. Tur d'Fransa posle sprinta na Jelisejskim poljima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ukupni pobednik ovogodišnjeg Tura je Španac Karlos Sastre, član ekipe CSC. To je prva ukupna pobeda za 33-godišnjeg veterana, ali treća uzastopna za španske vozače. Danska ekipa CSC ostvarila je i timsku pobedu, a ima i najboljeg mladog vozača Andija Šleka. Najbolji brdski vozač je Austrijanac Bernard Kol, dok je među sprinterima najuspešniji bio Oskar Freire.

Poslednja etapa, po očekivanjima, nije donela nikakva iznenađenja, a trka je imala revijalni karakter, pošto je posle subotnjeg hronometra Sastre sačuvao 65 sekundi prednosti u odnosu na Kadela Evansa, a i u ostalim konkurencijama dilema nije bilo.

U finišu Stegmans je izborio najbolju poziciju pred završni sprint i izdržao napade Geralda Cioleka i Oskara Freirea. Iza njih u cilj su usšli Robi MekJuen i Tur Hushovd.

Ovogodišnji Tur doneo je mnogo manje problema sa dopingom u odnosu na prethodne, a do sada su suspendovana samo tri od 180 vozača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Pojedinačni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu