Nova vest
Olimpizam

Sreda, 13.08.2008.

13:06

Drugi slučaj dopinga u Pekingu

Tajvanski bejzbol igrač Taj-šan Čang drugi je sportista uhvaćen u dopingu tokom Olimpijskih igara.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Čang je bio pozitivan na neku od zabranjenih susptanci, ali Svetska anti-doping agencija nije precizirala na koju. Test je obavljen pre početka zvaničnog olimpijskog perioda (od 27. jula), a potvrdila ga je Svetska bejzbol federacija. Čang neće moći da nastupi u meču svoje selekcije sa Holandijom, a ukoliko bude pao i na drugom testu sledi mu izbacivanje sa Igara.

Tajvanska bejzbol federacija tražila je da se novi test obavi što pre.

Jedan od čelnika Tajvanskog olimpijskog komiteta rekao je da je moguće da je Čang uzeo kineski lek za prehladu koji sadrži zabranjenu supstancu. Komitet je sportistima savetovao da izbegavaju te lekove.

"Ne radi se o lekovima koji su zabranjeni, ali sportisti ne smeju da ih koriste. Ne znam šta se tačno dogodilo, nisam lekar", rekao je taj čelnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve