Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 30.12.2021.

12:06

Udovičić za B92.net: Nacionalni stadion se gradi ovog meseca

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić za B92.net govorio je o velikim infrastrukturnim projektima.

Izvor: MS

Autor: MS

Udovičić za B92.net: Nacionalni stadion se gradi ovog meseca
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

Za 2022. godinu rekao je da će biti istorijska po pitanju izgradnje nacionalnih centara, fudbalskih stadiona, ali i početka Nacionalnog.

Njegov početak izgradnje najavio je već ovog meseca u razgovoru za B92.net.

"Trenutno se grade stadioni u Zaječaru, Leskovcu i Loznici, završava se projektovanje ostalih pet u Srbiji, a u januaru kreće izgradnja Nacionalnog stadiona", otkrio je Udovičić za naš portal.

Novi stadion, na kome bi igrala reprezentacija Srbije, ali i klubovi po potrebi, imaće kapacitet 60.000 mesta i biće u Surčinu.

Trebalo bi da bude završen do 2025. godine i koštaće oko 250 miliona evra.

Fudbal neće biti jedini u koji će da se ulaže po pitanju objekata, napominje Udovičić.

"Sledeća godina bi trebalo da bude ona koja će da se istorijski pamti, poput onih 70-ih kada su bili veliki projekti u Beogradu i Srbiji. U narednim danima biće završen Nacionalni trenažni centar na Košutnjaku i očekujem da do 1. maja dobijemo upotrebnu dozvolu".

Udovičić je otkrio i da će borci da dobiju nacionalni centar, strelci "osveženu" i modernu streljanu na Carevoj ćupriji, a plan je i da odbojkaši i bokseri dobiju centar, ali da se uveća broj bazena u doglednoj budućnosti.

Udovičić je u svom mandatu postavio jedan cilj – da 10 Saveza dobiju nacionalni centar.

"Vrlo smo blizu da ispunimo obećanje", zaključio je Udovičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

6 d

Olimpizam

Olimpijska baklja stiže u Marsej

Olimpijska baklja zapaljena 16. aprila u Grčkoj i potom brodom Belem iz te zemlje krenula 27. aprila, stiže danas u Marsej, gde će ostati ceo dan, pre nego što nastavi obilazak francuskih gradova, preneli su danas tamošnji mediji.

Beta

9:30

6 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu