Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 06.02.2020.

16:31

Japanci ne strahuju od širenja koronavirusa, nema odlaganja OI

Olimpijske igre u Tokiju neće biti otkazane ili odložene, bez obzira na strah od širenja koronavirusa.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Japanci ne strahuju od širenja koronavirusa, nema odlaganja OI
(Photo by Chris McGrath/Getty Images)

To je potvrdio japanski premijer Šinzo Abe u parlamentu.

Olimpijska baklja trebalo bi da stigne u prefekturu Mijagi za šest nedelja i najavi Olimpijske igre, koje počinju 24. jula u Tokiju.

Zbog širenja novog virusa brojni kvalifikacioni olimpijski turniri su prebačeni iz Kine, a mnoge zemlje savetovale su svojim stanovnicima da ne putuju u Kinu.

"Želim da bude jasno da Organizacioni komitet i Medjunarodni olimpijski komitet ne vode nikakvu raspravu o tome da li treba ili ne treba održati Olimpijske igre", rekao je Abe, preneo je Brizbejn Tajms.

Odgovarajući na pitanja u parlamentu, Abe je rekao da se na sastanku sa Međunarodnim olimpijskim komitetom naredne nedelje neće raspravljati o uslovima za održavanje Igara.

On je dodao da želi da blisko saradjuje sa Japanskim olimpijskim komitetom i gradskim vlastima Tokija kako bi nastavili pripreme za veliko sportsko takmičenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

2 d

Olimpizam

Olimpijska baklja stiže u Marsej

Olimpijska baklja zapaljena 16. aprila u Grčkoj i potom brodom Belem iz te zemlje krenula 27. aprila, stiže danas u Marsej, gde će ostati ceo dan, pre nego što nastavi obilazak francuskih gradova, preneli su danas tamošnji mediji.

Beta

9:30

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu