Nova vest
Olimpizam

Sreda, 11.04.2018.

23:39

Kamerunski sportisti nestali u Australiji

Zvaničnici Kameruna objavili su da je osam sportista nestalo iz smeštaja na Igrama Komonvelta u Australiji, dok se dvoje uopšte nije pojavilo na takmičenjima.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Kamerunski sportisti nestali u Australiji
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Petorica boksera i trojica dizača tegova napustilo je selo na australijskoj Zlatnoj obali tokom prethodna tri dana, a vlasti su saopštile da oni nisu prekršili nikakav zakon.

Šef kamerunske misije Viktor Agbo Nso rekao je da je obaveštena policija Australije.

"Ovi sportisti su bili deo tima u trening kampu, ali se samo njih šest pojavilo na takmičenjima, dok dvojica nisu", rekao je Nso.

Federacija igara Komonvelta je objavila da je razočarana zbog toga što se sportisti nisu pojavili na takmičenjima.

"Ti sportisti su gosti u Australiji i oni i dalje imaju vize i pravo da se slobodno kreću. Zabrinuti smo zbog bezbednosti sportista i to uzimamo vrlo ozbiljno", rekao je izvršni direktor Dejvid Grivemberg.

Organizacioni odbor nije iznenađen situacijom, uz navode da se to već dešavalo i na drugim takmičenjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve