Udovičić prisustvovao dodeli tatamija u SC Šumice

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić prisustvovao je dodeli tatamija beogradskim džudo klubovima i javnom času – demonstraciji veština mladih džudista.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
StarSport
StarSport

Džudo savez Srbije uz pomoć Ministarstva omladine i sporta nabavio je 576 strunjača, za devet novih borilišta za džudo sport, koji su rasporedjeni u tri regiona, po tri tatamija u Vojvodinu, centralnu Srbiju i Beograd.

Udovičić i predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov uručili su danas beogradskim džudo klubovima donaciju.

Tatamiji će doprineti razvoju i promociji džudo sporta, pozitivno uticati na kvalitet organizacije budućih takmičenja u Beogradu i celoj Srbiji, navodi se u saopštenju Ministarstva omladine i sporta.

"„Verujem da će ove strunjače omogućiti da što više dece trenira džudo i doprineti da se u javnosti stvori još bolja slika o ovom sportu"“, istakao je Udovičić.

"Želim da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta i ministru Udovičiću u ime svih članova Džudo saveza Srbije na podršci i pomoći od šest miliona dinara za nabavku tatamija koja nam puno znači“", rekao je Todorov.

Na ovom događaju učestvovalo je više od 100 mladih džudista, takmičara beogradskih klubova, koji su demonstrirali svoje veštine.

Događaju su prisustvovali državni sekretari Predrag Peruničić i Darko Stanić, predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i džudista Nemanja Majdov.