Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 14.05.2017.

23:48

Počele Sportske igre mladih iz regiona

Sportske igre mladih, četvrte po redu, u kojima će ucecstvovati oko 150.000 dece iz regiona, u 30 sportova, počele se ovog vikenda u Srbiji, BIH i Hrvatskoj.

Izvor: SM

Autor: SM

Počele Sportske igre mladih iz regiona
igremladih.rs

Svečana ceromnija za Hrvatsku održana je u Prelogu, uz prisustvo hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, a svečano otvaranje za Srbiju biće održano 22. maja u Kikindi.

"Ovo je izvrsna inicijativa, koja je u proteklih 21 godinu okupila skoro milion mladih, pa smatram da je potrebno nastaviti je i još više proširivati. Čestitam organizatorima i svima koji će učestvovati u narednim mesecima, do tradicionalnog velikog finala kod nas u Splitu", izjavio je Plenković.

Predsednik Igara za Srbiju Ivana Jovanović izjavila je da takmičenja u kojima učestvuju deca imaju dušu.

"Mi se trudimo da deci pokažemo šta znači osmeh, zabava i prijateljstvo. Gospodin Zdravko Marić, koji je osmislio Igre još pre 21 godinu, ima veliku energiju. Pozivam sve da prisustvuju svečanom otvaranju Igara u Srbiji, u lepoj Kikindi. Spremamo spektakl", izjavila je ona.

Ambasadori Sportskih igara mladih su između ostalih Nemanja Matić, Predrag Mijatović, Žoze Murinjo, Luka Modrić, Ivica Osim, Milorad Čavić, Maja Ognjenović, Ivana Nešović. . .

Finale Igara održaće se od 20. do 30. avgusta u Splitu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Odiseja olimpijske baklje

Od nastanka modernih Olimpijskih igara 1896. godine, olimpijska baklja, koja je danas stigla do obale Marseja brodom Belem, doživela je mnoge avanture.

Beta

11:50

1 d

Olimpizam

Olimpijska baklja stiže u Marsej

Olimpijska baklja zapaljena 16. aprila u Grčkoj i potom brodom Belem iz te zemlje krenula 27. aprila, stiže danas u Marsej, gde će ostati ceo dan, pre nego što nastavi obilazak francuskih gradova, preneli su danas tamošnji mediji.

Beta

9:30

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu