Nova vest
Olimpizam

Petak, 13.01.2017.

23:08

Todorov odustao od kandidature za predsednika OKS

Predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov odustao je od kandidature za predsednika Olimpijskog komiteta Srbije (OKS).

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Todorov odustao od kandidature za predsednika OKS
Foto: StarSport

Todorov, potpredsednik OKS bio je jedini kandidat za naslednika Vlada Divca na neuspešnoj Izbornoj skupštini kada se pojavilo samo 14 od 65 članova.

"Odustajem od svoje kandidature i nemam nikakav dalji komentar. Odustajem od svega", rekao je Todorov za "Večernje novosti".

Ranije tokom petka, Izvršni i odbor OKS doneo je odluku o pokretanju procedure za otvaranje javne rasprave na temu izmena i dopuna Statuta OKS.

Na taj način širom su otvorena vrata za kandidaturu čuvenog košarkaškog trenera Božžidara Maljkovića koji ima podršku najvećih saveza.

Poslednji rok za izbor novog predsednika OKS je 21. februar, jer prema Povelji MOK nacionalni komiteti moraju da izaberu predsednike najkasnije ššest meseci po završšetku Letnjih olimpijskih igara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve