Nova vest
Olimpizam

Sreda, 28.12.2016.

12:32

Divac: Vlada veliki virus...

Odlazeći predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac ne shvata zašto se na Izbornoj sednici skupštine nije pojavio dovoljan broj delegata

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Divac: Vlada veliki virus...
Foto: StarSport

U sredu se pojavilo svega 14 od 65 delegata, pa je odložen izbor njegovog naslednika.

"Nema ništa dobro u ovome. Situacija je takva kakva jeste. Naša obaveza je da sada odblokiramo dalji rad OKS. Ne znam zašto se ovo desilo, to je pitanje za one koji se nisu pojavili danas. Da se ovo dešava jednom bio bih iznenadjen, ali pošto se ovo dešava u svim slojevima našeg društva, nisam iznenađen – to je sastavni deo naših života", rekao je Divac.

Divac je rekao da je do odlaganja došlo jer je manje od pola Saveza zaražilo da se izmeni i dopunu Statut OKS. On je dodao da Statut ne bi trebalo menjati.

"Ne treba da se menja, pogotovo ne pred izbore, za to treba vremena. Ne možemo da menjamo statute i zakone kako nekima odgovara u datom momentu. Treba napraviti Statut dug period, a ne da ga menjamo po potrebi", rekao je Divac.

Divac je rekao da će ovoga najmanje koristi imati sprotisti, jer će oni "trpeti", jer OKS od danas nema način da finansira treninge i prirpeme.

On je rekao da će biti formirana Komisije koja će ispitati zašto je došlo do ovakve situacije pred izbore u toj organizaciji, a na čijem čelu će biti generalni sekretar OKS Đorđe Višacki.

"Mi radimo samo u interesu sportista. Dalji koraci su formiranje komisje koja će ispitati zašto je došlo do ovoga. Od danas krećemo u realizaciju toga", rekao je Divac.

Novinare je zanimalo kakav će biti status OKS u Medjunarodnom olimpijskom komitetu (MOK), a Divac je rekao da

"Negativan će biti naš status, ali ne znam koje će mere preduzeti MOK. Moram oda nađemo način da izađemo iz ovog i da sportisti ne trpe", dodao je generalni menadžer NBA ligaša Sakramento Kingsa.

OKS će u četvrtak organizovati Novogodišnji koktel na kojoj će biti sumirani rezultati u 2016. godini.

"Voleo bih da dođu, ali vlada veliki virus u Srbiji i verovatno zato nisu mogli da dođu danas. Verujem da će tokom noći uzeti adekvatnu terpiju da se izleče", kazao je Divac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve