Nova vest
Olimpizam

Petak, 12.02.2016.

21:58

Svečano otvorene ZOI mladih u Lilehameru

U norveškom Lilehameru svečano su otvorene druge Zimske olimpijske igre mladih, a zastavu Srbije nosila je takmičarka u skijaškom trčanju Anja Ilić.

Izvor: JT

Autor: JT

Svečano otvorene ZOI mladih u Lilehameru
Getty Images

Srbiju će na Igrama predstavljati troje sportista – Ilićeva i još dvoje skijaša Rašo Jevremović i Milica Kovačević.

Velika mi je čast što sam dobila priliku da nosim zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara mladih. Mnogo je rada i truda uloženo da dođem do ovde tako da je ova prilika motiv više da napravim što bolji rezultet. Volela bih da mi se jednog dana ukaže i šansa da nosim zastavu svoje zemlje i na ‘velikim’ Olimpijskim igrama”, rekla je Anja.

U Lilehameru će učestvovati sportisti iz 71 zemlje sveta, a biće podeljeno 70 setova medalja. Mladi sportisti će se takmičiti u 15 zimskih sportova.

Jevremović i Kovačevićeva će startovati startovaće u slalomu, veleslalomu, superveleslalomu i superkombinaciji, dok će Ilić takmičiti u skijaškom trčanju slobodnom tehnikom, u trci na pet kilometara slobodnim stilom i moguće u sprintu, što će biti poznato posle tehničkog sastanka.

Sportiste će na tom takmičenju pratiti trener u alpskom skijanju Jeraša Matic, trener u nordijskom skijanju Tihomir Milosavljević, doktor Dejan Aleksandrić i šef misije tima Srbije Damir Štajner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve