Nova vest
Olimpizam

Sreda, 29.07.2015.

18:31

Zagađenje najveći problem pred Igre u Riju

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah rekao je da je zagađenje u zalivu Rio de Žaneira najveći problem pred Olimpijske igre u tom gradu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Silvia Izquierdo

U Gvanabara zalivu biće održana takmičenja u jedrenju i vindsurfingu, ali je poslednjih meseci on prepun otpada, uključujući nameštaj i leševe uginulih životinja.

Čak 70 odsto kanalizacionih voda iz Rio de Žaneira odliva se baš u taj zaliv.

Pripreme za Olimpijske igre u Riju su bile na pravom putu, ali izazovi i dalje postoje, prvenstveno što se tiče čišćenja zaliva“, rekao je Bah.

Vlada države Rio je već propustila rok za smanjenje za zagađenja u zalivu za 80 odsto pred Olimpijske igre koje počinju 5. avgusta naredne godine. Bah je istakao da su određene mere preduzete, dok će ostale sačekati do pred sam početak Igara da bi se svi postarali da su uslovi bezbedni za sve sportiste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

2 d

U fokusu

Vidi sve