Nova vest
Olimpizam

Utorak, 30.06.2015.

13:55

Boston nema novca za Olimpijske igre?

Protivnici kandidature Bostona za domaćinstvo OI 2024. godine saopštili su da budžet od 4,6 milijardi dolara neće biti dovoljan za organizaciju tog događaja.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/Elkus Manfredi Architects for Boston 2024 via AP

Oni su naveli da nova verzija plana ne garantuje to da poreski obaveznici neće platiti račun za prekoračenje troškova ili manjak prihoda od samog takmičenja.

Potpredsednik grupe "No Boston Olympics" Kris Dempsi rekao je da nedostaju detalji u planu osiguranja, za koji organizatori tvrde da neće ugroziti poreske obaveznike.

Privatna grupa koja se zalaže da Boston organizuje Olimpijske igre ranije danas je predstavila revidirani plan, koji predviđa 4,6 milijardi dolara, kao i otvaranje novih radnih mesta i stambenih jedinica u tom gradu.

Jedan od članova organizacionog odbora Igara, suvlasnik košarkaškog kluba Boston Seltiks Stiv Paljuka obećao je da će u narednom periodu biti izneto više detalja vezanih za osiguranje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve