Nova vest
Olimpizam

Subota, 30.05.2015.

15:33

Divac u posebnoj komisiji MOK

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac imenovan je za člana Komisije za okruženje sportiste Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Rich Pedroncelli

Komisija ima za cilj unapređenje okruženja sportiste, pod kojim se pre svega podrazumevaju sva lica i organizacije koja su u posrednom i neposrednom kontaktu sa sportistom i imaju uticaj kako na njegov trenažni proces i takmičenja, tako i na život van sportskog terena.

Predsednik Komisije je proslavljeni atletičar i predsednik Olimpijskog komiteta Ukrajine Sergej Bubka.

"Velika je čast za mene lično, ali pre svega rekao bih za Olimpijski komitet Srbije. Predsednik MOK-a Tomas Bah i izvršni odbor prepoznali su OKS kao nacionalni olimpijski komitet koji sportistu stavlja u centar i nastoji da vodi računa o njegovom okruženju u svakom segmentu, od uslova za trening, preko edukacije i usavršavanja trenera, vrhunske medicinske zaštite, do školovanja samog sportiste i njegove karijere posle sporta", rekao je Divac.

Nakon usvajanja Agende 2020 na 127. sesiji MOK-a, a u skladu sa usvojenim preporukama, predsednik Tomas Bah je uz konsultaciju sa članovima Izvršnog odbora doneo odluku da unese izvesne izmene u sastavima i poljima delovanja komisija Medjunarodnog olimpijskog komiteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve