Nova vest
Olimpizam

Sreda, 10.12.2014.

12:10

MOK istražuje optužbe protiv Rusa

Međunarodni olimpijski komitet objavio je da istražuje šokantne optužne da o sistemskom dopingu u ruskom sportu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Jedna nemačka televizija objavila je prošle nedelje da je 99 odsto ruskog tima na Olimpijskim igrama u Londonu koristilo doping, kao i da su svi pozitivni testovi prikriveni.

Među sportistima za koje se tvrdi da su bili pozitivni na doping je i olimpijska šampionka na 800 metara Marija Savinova.

Vladajuće telo svetskog sporta istaklo je da čeka završetak istrage Etičke komisije Međunarodne atletske federacije, pa će onda moći da kaže konačni sud.

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah rekao je da je olimpijski pokret ozbiljno shvatio optužne i da je kontaktirao Svetsku antidoping agenciju i Međunarodnu atletsku federaciju.

Odmah smo kontaktirali Svetsku antidoping agenciju da bismo razmenili informaciju i oni su nam rekli da su prosledili celu dokumentaciju i saznanja Etičkoj komisiji Međunarodne atletske federacije. Naša Etička komisija je potom kontaktirala tu Komisiju i zatražila da dobijemo povratne informacije koje imaju veze sa osobama koje su pod okriljem MOK“, istakao je Bah.

U slučaju da se neke od optužbi pokažu kao istinite, moglo bi da dođe do oduzimanja olimpijskih medalja, potvrdio je Bah.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu