Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 17.06.2010.

23:41

Zetra se od sada zove "H.A.Samaran"

Olimpijska dvorana u Sarajevu “Zetra" od četvrtka je i zvanično preimenovana u "Huan Antonio Samaran", u čast pokojnom predsedniku MOK-a od 1980-2001. godine.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Odluka o promeni imena jednoglasno je usvojena, a skupštinu su sačinjavali poslanici Skupštine kantona Sarajevo, sportski radnici, učesnici 14. ZOI, ambasador Kraljevine Španije Alehandro Enrike Alvargonsales San Martin, te pripadnici španskog kontingenta EUFOR-a u Bosni i Hercegovini.

"Tako se Zetra zove po počasnom presedniku Međunarodnog olimpijskog komiteta, čoveku koji je bio veliki prijatelj Sarajeva, građana tog grada i čitave BiH. Bio je ključni čovjek u odigravanju Olimpijskih igara 1984. godine u Sarajevu. Zauzimao se za Sarajevo i tokom rata, a posle rata je dao veliki doprinos za obnovu olimpijskih objekata", navodi se na sajtu sportsport.ba.

''Odluka o preimenovanju Zetre je usvojena jednoglasno i jako sam zadovoljan zbog toga. Samaran je počasni građanin Sarajeva i ovo je najbolji način da mu se odužimo za sve što je učinio za nas'', rekao je Zvizdić, predsjedavajući Skupštine KS-a.

Gradu Sarajevu upućena je i incijativa da se po Huanu Antoniju Samaranu nazove jedna od ulica ili trgova u centru Sarajeva, ali to još uvek nije usvojeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve