Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 24.12.2009.

14:56

Mitrović i Popadić sportisti godine

Atletičar Draženko Mitrović i stonoteniserka Zorica Popadić proglašeni su za najbolje sportiste sa invaliditetom u 2009, prema izboru SSRIB.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Mitrović je ove godine na prvenstvu sveta u Indiji osvojio zlatnu medalju oborivši svetski rekord u bacanju diska, a Popadić je na ekipnom šampionatu Evrope u Đenovi osvojila bronzano odličje.

"Ovogodišnji laureati su vrhunskim sportskim dostignućima napravili ogroman korak u popularizaciji sporta među osobama sa invaliditetom", ocenio je gradski sekretar za socijalnu zaštitu Vladan Đukić.

Priznanja za visoka sportska dostignuća dobili su i sledeći sportisti: Budimir Malešić (stoni tenis), Filip Dragovac (plivanje), Mirjana Ilić-Đurić (streljaštvo), Siniša Vidić (streljaštvo), Vladan Klasan (šah), Dušan Sretenović (atletika), Danijela Jovanović (planinarstvo), Zoran Poljević (planinarstvo), Vojislav Čurović (atletika), Boris Malešević (plivanje), Stefan Đukelić (biciklizam) i Dušan Veršić (biciklizam).

Plakete za izuzetna sportska dostignuća pripale su stonoteniserki Sanji Mitrović i atletičarima Jovici Brkiću i Milošu Grlici.

Za doprinos i podršku sportistima sa invaliditetom SSRIB je odao priznanje gradskom Sekretarijatu za sport, Ministarstvu rada i socijalne politike, Vojnoj akademiji, preduzeću Adi Ciganliji, Domu za odrasla invalidna lica, Sportsko-rekreativnom udruženju "Sve je moguće", stručnom saradniku Bojani Milićević, listu "Sportski žurnal", Sportskom savezu invalida Srbije i kompaniji "Telekom Srbija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve