Nova vest
Olimpizam

Utorak, 06.10.2009.

18:49

Srbi prvaci Balkana u kendou

Na balkanskom prvenstvu u kendou dva tima Srbije zauzela su prva dva mesta, a sve tri medalje u pojedinačnoj konkurenciji takođe su pripale srpskim sportistima.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šampion Balkana u Ohridu postao je Vitomir Komarčević, drugo mesto zauzeo je Branko Borota, dok je Aleksandar Sužnjević podelio bronzu sa Jordanom Angelovim iz Buragske. Pored dva srpska tima, koja su osvojila zlato i srebro u ekipnoj konkurenciji, bronzu su podelili drugi tim Bugarske i prvi tim Rumunije.

U juniorskoj konkurenciji takođe je trijumfovao Srbin, Uroš Bobić, srebro je pripalo Aleksandru Draevu iz Bugarske, dok su bronzu podelili Bugarin Jančo Jančev i Bogdan Lutovac iz Srbije.

„Drago mi je što smo bili učesnici ovog događaja u Ohridu, a uspeh koji smo ostvarili nam mnogo znači. Ovo je bila odlična priprema pred Evropsko prvenstvo sledeće godine u Mađarskoj. Kendo u Srbiji postoji više od 20 godina, imamo oko 100 takmičara i ovo je bio jedan od najvećih međunarodnih uspeha za nas“, izjavio je u ime srpskih timova Vitomir Komarčević, član Srpske Kendo federacije i osvajač zlatne medalje na ovom prvenstvu.

Treće balkansko prvenstvo u kendou održano je u Makedoniji, a učestvovalo je oko 120 tačmičara iz Makedonije, Rumunije, Hrvatske, Bugarske, Crne Gore, Rumunije i Srbije. Naredno, četvrto održaće se u Rumuniji sledećeg septembra.

Kendo je drevna japanska boriliačka veština čiji je smisao negovanje samurajske tradicije. Umesto pravih mačeva, u kendou se koriste takozvani "šinai" mačevi od bambusa, a u sastav opreme ulaze još i kaciga za glavu, kao i štitnici za telo i ruke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve