Nova vest
Olimpizam

Petak, 04.09.2009.

12:07

Ostavka predsednika OK Austrije

Predsednik Olimpijskog komiteta Austrije Leo Valner potvrdio je da je podneo ostavku zbog serije skandala u vezi sa dopingom i finansijama.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Valner, koji ima 73 godine, saopštio je da odluka stupa na snagu 23. septembra i naglasio da je austrijskom komitetu potrebna reorganizacija.

OK Austrije ostao je bez predsednika samo tri nedelje pre vandrednog sastanka na kojem bi trebalo da se raspravlja o slučajevima dopinga u austrijskom sportu i finansijskim problemima.

Austrijske vlasti pokrenule su istragu o sumnjivim novčanim transakcijama olimpijskog komiteta, koje su povezane sa kandidaturom te zemlje za organizaciju zimskih OI 2014. u Salcburgu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve