Nova vest
Odbojka

Ponedeljak, 18.07.2016.

13:10

Vip Beach Masters u Zrenjaninu od 22-24. jula

Zahvaljujući kompaniji Vip mobile i Odbojkaškom savezu Srbije, serija nacionalnih takmičenja u odbojci na pesku nastavlja se i narednog vikenda.

Izvor: B92

Autor:B92

Vip Beach Masters u Zrenjaninu od 22-24. jula

Vip Beach Masters karavan putuje Vojvodinom, a njegova sledeća stanica biće Zrenjanin, gde će od 22. do 24. jula na terenu Aviv Parka, na adresi Bagljaš - Zapad 5, talentovane bičvolej ekipe odmeriti snage i pokušati da se izbore za veći broj bodova i što bolju poziciju u generalnom plasmanu.

Pored vrhunske borbe, brojnih smečeva, dijagonala, blokova, „kuvanja“, kao i pozitivne energije na tribinama, Vip i Odbojkaški savez Srbije pripremili su za građane Zrenjanina iznenađenje , druženje sa Vanjom Grbićem, našom proslavljenom odbojkaškom legendom.

Vanja će u subotu, 23. jula, posetiti Vip centar na adresi Kralja Aleksandra Karađorđevića 4, od 12 časova, i tom prilikom potpisivati kačkete, družiti i fotografisati se sa posetiocima, pozivajući ih da prate mečeve petog turnira u okviru ovogodišnjeg Nacionalnog prvenstva Srbije u odbojci na pesku.

Ipak, najmlađi posetioci turnira u Zrenjaninu posebno se raduju, jer će imati priliku da se druže sa Vanjom i na terenima Aviv Parka. Već šestu godinu zaredom, u svim gradovima domaćinima turnira organizovana je besplatna Vip Beach Master škola odbojke, gde mališani uzrasta do 14 godina mogu da pokažu svoj talenat i savladaju tehnike ovog dinamičnog olimpijskog sporta. Treninzi će se održavati svakog dana tokom trajanja turnira, u petak i subotu, 22. i 23. jula, u periodu od 10 do 17 časova, kao i u nedelju, 24. jula, u periodu od 15 časova.

Dečija liga biće održana u nedelju, 24. jula u 10 časova, kada će posetioci upoznati i buduće nade domaće odbojke. Do sada, časove bičvoleja pohađalo je ukupno 910 mališana (Kraljevo 190, Čajetina 420, Veliko Gradište 300, Bač – nije održano zbog vremenskih neprilika), a kompanija Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije pozivaju dečake i devojčice iz Zrenjanina da dođu i postave nove rekorde.

Ove sezone, Vip Beach Masters organizuje se u čak devet gradova širom Srbije, a nakon Zrenjanina, kvalifikacioni mečevi igraće se u Somboru, Šapcu i Novom Sadu. Tradicionalno, timovi koji za vreme trajanja prvenstva sakupe najviše poena plasiraće se u finale i boriti za titulu prvaka i prvakinje Srbije u odbojci na pesku na beogradskom moru, Adi Ciganliji, u periodu od 24. do 27. avgusta. Osim prestižne titule bičvolej šampiona i vrednih nagrada, pobednike u obe konkurencije kompanija Huawei nagradiće zvaničnim uređajem ovogodišnjeg prvenstva, Huawei P9.

Proteklog vikenda, dok se nacija radovala pobedi muške seniorske reprezentacije Srbije koja je prvi put u istoriji osvojila titulu pobednika Svetske lige savladavši Brazil, ljubitelji odbojke na pesku imali su priliku da uživaju u uzbudljivim mečevima čak 67 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji na peščanim terenima jezera Provala u Baču, u okviru četvrtog turnira Nacionalnog prvenstva Srbije u odbojci na pesku.

Uprkos lošijim vremenskim uslovima, Bačani su u velikom broju došli da podrže svoje omiljene domaće bičvolej tandeme, a na pobedničkom tronu našli su se Marija Milošević i Milena Matić, u kategoriji odbojkašica, i Stefan Basta i Lazar Kolarić, u kategoriji odbojkaša.

Prvo mesto u ženskoj konkurenciji zauzele su fenomenalne Marija Milošević i Milena Matić savladavši Natašu Savović i Katarinu Raičević sa 2-1 u setovima (18:21, 21:16, 15:9), dok su u meču za treće mesto Maja Radović i Lara Vuković trijumfovale protiv Gorane Mrđan i Teodore Trifunović rezultatom 2-1 (24:22, 19:21, 15:12).

U muškoj konkurenciji, Stefan Basta i Lazar Kolarić napetom igrom u finalu izborili su pobedu savladavši Marka Galeševa i Đorđa Klašnića sa 2-0 (21:12, 21:9). Miljan Kiković i Nemanja Vidić zauzeli su bronzano postolje rezultatom 2-1 (21:23, 21:17, 15:6), i uspeli da u odlučujućem meču ostvare bolje rezultate od Nikole Anđelića i Luke Guteše, koji su osvojili četvrto mesto.

Trenutno stanje na tebeli možete pogledati na linku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu