Nova vest
Košarka

Sreda, 13.04.2022.

08:15

Klipersi pali u Minesoti – Tauns se "raspao", Džordž sjajan, ali uzalud

Košarkaši Minesota Timbervulvsa pobedili su Los Anđeles Kliperse rezultatom 109:104 u borbi za 7. mesto Zapadne konferencije.

Izvor: SN

Autor: SN

Klipersi pali u Minesoti – Tauns se
Foto: Tanjug/AP Photo/Andy Clayton-King

Mineapolis može da slavi jer su obezbedili tek drugo učešće u plej-ofu u poslednjih 17 godina, a setimo se da je prvo bilo dok je za Vukove igrao Džimi Batler.

U noći iza nas su Timbervulvsi uspeli da preskoče nezgodne Los Anđeles Kliperse i nakon ljute borbe pokazali da im je mesto u doigravanjima jer su zasluženo slavili sa 109:104.

Glavni igrač Minesote je Karl Entoni Tauns koji je ovaj susret sa Klipersima odigrao, blago rečeno loše, upisao je tek 11 poena uz 3/11 iz igre i uz to zabeležio 5 skokova, 3 asistencije, ali i 4 izgubljene lopte.

Vatru su ugasili sjajni Entoni "Mrav" Edvards i Dianđelo Rasel. Edvards je bio najefikasniji u domaćem timu i susret okončao sa 30 postignutih poena, uz 5 skokova i 2 asistencije, dok je Rasel imao 29 poena i 6 asistencija uz 5 skokova.

Bizli je bio dvocifren sa 12 poena, a 3 poena i 10 skokova bio je učinak Džereda Vanderbilta.

Na drugoj strani, videli smo sjajnog Pola Džordža koji je meč završio sa 34 poena, 7 skokova i 5 asistencija, dok je 17 imao Džekson, 16 Pauel, a 12 Markus Moris.

Minesota će u plej-ofu igrati sa Memfis Grizlisima, dok Los Anđeles Klipersi čekaju boljeg iz duela Nju Orleans Pelikans San Antonio Spars.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve