Nova vest
Košarka

Subota, 29.02.2020.

11:24

Kada i trener zaćuti, teret je na igračima

Košarkaš Denver Nagetsa Vil Barton pokušao je da veteranskim pristupom razdrma saigrače.

Izvor: LN

Autor: LN

Kada i trener zaćuti, teret je na igračima
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Barton je bio nezadovoljan posle poraza svoje ekipe od Los Aneđels Klipersa rezultatom 132:103.

Posle verovatno najbolnijeg poraza ove sezone u svlačionici Nagetsa se nije čula kritika trenera i članova stručnog štaba, već su odgovornost preuzeli igrači.

"Vil nam je rekao šta je imao. Pričao je oko pet minuta, rekao nam je da ostali timovi misle da smo mekani i da ako nas pritisnu misle da mogu da nas dezorijentišu. Ovo su ekipe koje moramo da pobeđujemo kako bismo bili deo elite. Ako pričamo o osvajanju titule, možemo da se pozdravimo sa time ako se ne budemo pojavljivali u ovakvim utakmicama", rekao je rezervni plejmejker ekipe Monte Moris.

Klipersi su u meč sa Nagetsima ušli kompletni – sa Polom Džordžom i Kavajem Lenardom potpuno spremnim – što nije bio slučaj u najvećem broju mečeva ove sezone.

Nagetsi su meč završili sa 15 izgubljenih lopti, ispodprosečnih brojem postignutih poena, ali što je najbitnije – bez pokazane želje za pobedom.

"Smatramo jedni druge odgovornim. Ako ne radite posao kako treba morate da stavite svima do znanja da ćete to da popravite. Mislim da nam je ovako prašenje bilo potrebno, mislim da će nam to pomoći", dodao je Moris.

Nikola Jokić je meč protiv Klipersa odigrao dobro, imao je 21 poen za 25 minuta, ali je izostao doprinos saigrača, maltene svih.

Džamal Marej, druga zvezda ekipe i neko od koga će cela franšiza zavisiti u budućnosti postigao je 11 poena – najmanje u poslednjih mesec i po dana.

Bolje partije nisu pružili ni odavno "otpisani" Geri Heris, koji je imao samo četiri poena, ali ni iskusni Pol Milsap – koji će ove sezone zaraditi 30 miliona dolara – sa 0 poena za 20 minuta.

"Ovo je bio znak za buđenje. Ja sam jedan od veterana i znam da poštuju ono što ja kažem u svlačionici. Izuzetno želim da pobeđujemo i ovo nije vreme da se zezamo, već da budemo ozbiljni", izjavio je Vil Barton, koji je pratio Jokića sa 18 poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve