Nova vest
Košarka

Utorak, 31.01.2017.

08:43

Šampion pao u Teksasu, Konli brojao do 38

Klivlend Kavalirsi nastavljaju da se muče kako NBA sezona ulazi u svoju drugu, a ovoga puta poraženi su od Dalas Meveriksa – 104:97.

Izvor:

Autor:

Šampion pao u Teksasu, Konli brojao do 38
Getty Images

Aktuelni šampion nije imao rešenja za dvojac Vesli Metjuz-Harison Barns, koji je kombinovano ubacio 45 poena, pa je zabeležio treći poraz u poslednjih pet mečeva.

U preostalim susretima, Memfis Grizlisi su predvođeni Majkom Konlijem (38 poena) lako slavili protiv Sansa u Finiksu 115:96, Majami Hit je sjajnu seriju trijumfa produžio na osam mečeva slavljem na Floridi protiv Bruklin Netsa 104:96, uz odličnu igru celog tima, dok su 76ersi u Filadelfiji bili bolji od Sakramento Kingsa – 122:119.

Takođe, prethodne noći na parketu se našao i Nemanja Bjelica u dresu Minesota Timbervulvsa, dok Boban Marjanović još jednom nije dobio šansu u Detroit Pistonsima.

Posle autoritativnog starta sezone, Kavsi nikako ne uspevaju da pronađu ritam, pošto su ovoga puta poraženi na gostovanju jednom od najgorih timova lige. Gosti su vodili samo posle uvodnih 12 minuta, da bi Teksašani u potpunosti preuzeli kontrolu u nastavku.

Nekoliko igrača pružilo je veoma dobru partiju, a bolji od ostalih bio je Harison Barns sa 24 poena i 11 skokova, dok je najveću podršku imao u Vesliju Metjuzu koji je dodao tri poena manje.

Jogi Ferel imao je 19 poena i pet uhvaćenih lopti, a Set Kari 16 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Lebronu Džejmsu nedostajale su asistencija i skok za tripl-dabl, pored 23 poena, a Kajri Irving ubacio je 18 poena uz po pet uhvaćenih lopti i uspešnih dodavanja. Dvocifren je bio i Čening Fraj sa 13 poena, a Džordan Mekre i Ričard Džeferson zabeležili su po 11.

S druge strane, 76ersi nastavljaju sa pobedama, sada su svoje navijače obradovali protiv Kingsa, iako su igrali bez Džoela Embida.

Najzaslužniji za trijumf domaćina bio je Robert Korvington sa 23 poena i deset uhvaćenih lopti, ali se mora istaći odlična igra gotovo celog tima File.

Dario Šarić je takođe bio veoma dobar sa 17 poena, šest asistencija i pet skokova, NIk Stauskas dodao je 16, Džerald Henderson i Džalil Okafor ubacili su po 15, a Nerens Noel 12 poena.

Kod gostiju je ponovo monstruozan učinak imao Demarkus Kazins – 46 poena, 15 skokova i pet dodavanja, ali ga sem Vilija Kolija-Stejna sa 17 i Meta Barnsa sa 16 poena niko nije ispratio na pravi način.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve