Nova vest
Košarka

Utorak, 31.03.2009.

09:39

Pobeda Memfisa, Jarićevih pet poena

Prethodne noći u NBA šampionatu na programu su bile četiri utakmice. Memfis je slavio u Ouklendu sa 114:109 uz pet poena i četiri skoka Marka Jarića.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

Darko Miličić se nije upisivao među strelce, a ostvario je tri skoka. Milvoki je pobedio u Nju Džersiju 107:78, Orlando je u derbiju Floride savladao Majami sa 101:95, dok je Juta bila bolja od Njujorka sa 112:104.

Majami – Orlando 95:101
U večeri u kojoj je penzionisan dres Alonza Morninga, Orlando je učinio sve da pokvari slavlje legendarnog centra Majamija. Dvajt Hauard je postigao 22 poena uz 18 skokova, pa je tako pretekao Vilta Čemberlejna kao najmlađi košarkaš u istoriji NBA koji je upisao 5000 skokova. Medžik je tako nastavio borbu za drugu poziciju u Istočnoj konferenciji posle pobede nad Majamijem 101:95. Rašard Luis je dodao 21 poen, uključujući i ključnu trojku minut i po pre kraja, pa je tako Orlando ostao na drugom mestu pet pobeda manje od Klivlenda i nešto boljim skorom od trećeplasiranog Bostona koji brani titulu. Dvejn Vejd je dao 13 od svoja 42 poena u poslednjoj četvrtini za Majami (39-35), koji polako gubi prednost na petoj poziciji u odnosu na Filadelfiju. Novi problem za Hit je povreda Lutera Heda, koji će zbog loma ruke pauzirati četiri do šest nedelja.

Nju Džersi – Milvoki 78:107
Ričard Džeferson je postigao 29 poena uz 10 skokova protiv svog nekadašnjeg tima, pa su tako Milvoki Baksi prekinuli niz od pet uzastopnih poraza. Čarli Vilanueva je dodao 20 poena, pa tako Milvoki ostaje u igri za plasman u plej-of. Nju Džersi je upisao peti poraz za redom. Baksi su dobili tek peti meč u poslednjih 19 i zaostaje za četiri pobede za Čikagom koji drži poslednju poziciju koja vodi u plej-of. Kris Daglas-Roberts je dao 14 poena za Netse, koji su u 24 sata doživeli drugi težak poraz.

Juta – Njujork 112:104
Deron Vilijams je dao 24 poena uz 13 asistencija, pa je Juta pobedila Njukork pošto je prepustila veliku prednost tokom utakmice. Džez je vodio sa 24 poena u trećoj četvrtini, ali su u poslednjoj imali minus od jednog poena, pre nego što su se regrupisali i duel završili serijom 20:11. Karlos Buzer je dodao 21 poen i 11 skokova, a Kajl Korver 16 koševa za Džez koji je dobio 15. utakmicu za redom kod kuće. Al Herington je dao 24 poena za Nikse, pre nego što je isključen 22 sekunde pre kraja zbog protesta.

Golden Stejt – Memfis 109:114
O Džej Mejo je dao 24 poena uz rekord karijere sa 10 asistencije, dok je Rudi Gej imao 21 koš, pa je Memfis uspeo da u poslednjoj četvrtini izbriše minus od devet poena za pobedu nad hendikepiranim Golden Stejtom. Mejo je imao problem u šutu, ali je dao dva slobodna bacanja posle tehničke greške u poslednjoj deonici i pogodio koš posle prodora na dva minuta pre kraja kada su Grizlisi bili u seriji od 25:5. Majk Konli je dodao 21 poen i šest skokova za Grizlise koji su dobili tek četvrti put u poslednje 22 utakmice. Monta Elis je bio najefikasniji kod Voriorsa sa 29 poena. Domaćin je za ovaj duel imao samo osam igrača u uniformi i upisao je peti poraz za redom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve