Nova vest
Košarka

Sreda, 25.01.2006.

12:29

Odlični Pavlović, Kingsi bez Peđe

Izvor: Zoran Panjković

Autor:Zoran Panjković

Default images

Orlando – Finiks 111:102 (Turkoglu 30 – Merion 26)

Коšarkaši Orlanda zabeležili su i sedmu uzastopnu pobedu na svom terenu, a ovaj put savladani su Finiks Sansi sa 111:102. Sa ubačenih 111 poena, domaći igrači su još jednom potvrdili da su najefikasnija ekipa u šampionatu. Ključni igrač Orlanda bio je Hidajet Turkoglu, koji je ubacio 30 poena, od čega 10 u poslednjih šest minuta utakmice, kada je postojala mogućnost da Finiks dođe do trijumfa. Gostima nisu pomogli ni sjajni Stiv Neš sa 12 asistencija i Šon Merion sa 26 poena i 16 skokova.

Klivlend – Indijana 96:66 (Džejms 23 – Džekson 17)

Da Indijana ima većih problema od onih, gde udomiti Rona Artesta, pokazao je i noćašnji debakl od Klivlenda 96:66. Da briga bude još veća, govori podatak da je Džermejn O Nil ponovo povredio mišić i da su Pejsersi u drugom poluvremenu ubacili samo 28 poena. Veliki doprinos pobedi Kavalirsa dao je Saša Pavlović, koji je po drugi put za redom bio starter, a ovaj put ubacio i 16 poena, što mu je i rekord sezone. Pavlović se ustalio i u postavi i u formi, nakon povrede Lerija Hjuza, koga očekuje i operacija prsta i odsustvo sa parketa od bar još mesec dana. Le Bron standardan.

Filadelfija – Sakramento 109:103 (Ajverson 41 – Bibi 44)

Alan Ajverson i Kris Veber predvodili su Filadelfiju u pobedi nad Sakramentom, 109:103. Kingsi su igrali bez Peđe Stojakovića, koji je ostao u hotelu nakon što su se prethodno iz Sakramenta složili da ga trejduju za Rona Artesta. Rekord karijere Majka Bibija od 44 poena nije pomogao Kingsima, da bar u finišu meča dođu do trijumfa. I Rik Adelman i Bibi smatraju da je ključ neuspeha u ovoj utakmici bilo odsustvo Peđe Stojakovića, čiji status je još uvek nepoznat. Ajverson je ubacio 41 poen, Veber 17, ali je bivša zvezda Kingsa imala uz to i 13 skokova.

Majami – Memfis 94:82 (Vejd 25 – Džekson 22)

U 1.700. utakmici Pata Rajlija, Majami je slavio protiv Memfisa sa 94:82. Ključni period igre bila je treća četvrtina u kojoj je Dvejn Vejd odigrao odlično, ubacio 13 poena, samo poen manje od kompletnih „grizlija“. Odličnu partiju pružio je i Šekil O Nil, koji je za 30 minuta ubacio 20 poena i imao 15 skokova. Bilo je to frustrirajuće veče za bivšeg člana Majamija, Edija Džonsa koji je imao skor od 7-0 u šutevima iz igre, na svom prvom gostovanju kod bivših saigrača, otkako je prošlog leta stigao u Memfis.

Minesota – Detroit 83:107 (Bilaps 27 – Garnet 21)

Čonsi Bilaps je pobedio svoj bivši klub sa 18:13 u trećoj četvrtini i time najviše doprineo novom trijumfu Detroita, ovaj put na gostovanju u Minesoti 107:83. „Ovo je jedan od najboljih timova, koje sam ikada gledao, a da je pri tome imao fenomenalnu kolektivnu igru“, rekao je posle meča trener domaćih Dvejn Kejsi. Ovo je 20. utakmica Detroita u poslednjih dvadesetjednu u kojoj ubacuju više od 100 poena. Kod Minesote, slabo veče za Marka Jarića, koji je ubacio šest poena, od čega četiri sa slobodnih bacanja, uz šut 6-1 iz igre. Darko Miličić je odigrao četriri minuta, ubacio dva poena i imao isto toliko skokova.

San Antonio – Šarlot 104:76 (Udrih 17 – Džons 15)

Beno Udrih je dobro iskoristio minutažu, koju mu je dao Greg Popović i bio je najzaslužniji za trijumf San Antonija, nad noćas nejakim Šarlotom, 104:76. Udrih je ostvario rekord sezone ubacivši 17 poena, tri više od klupskog saigrača, Tima Dankana.  Slovenac je bio i najbolji asistent sa osam asistencija. Bez trojice standardnih (Okafor, Raš i Mej) Bobketsi i nisu mogli ništa drugo da učine osim da osmi put u nizu dožive poraz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve