Nova vest
Košarka

Subota, 31.01.2004.

10:16

Minesota pobedila u L.A, naši nezapaženi

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U noći izmedju petka i subote u NBA ligi odigrano je 9 mečeva uz nezapažene igre košarkaša iz naše zemlje. Miličić i Rebrača ponovo nisu igrali ovoga puta u pobedi Detroita nad Torontom 90:89. LA Klipersi su izgubili u Majamiju 97:88 uz 10 poena solidnog Marka Jarića dok je Finiks poražen u Vašingtonu 105:100, a na tom meču Žarko Čabarkapa je obnovio povredu desne šake koju je polomio krajem novembra prošle godine u meču sa Dalasom.

U derbiju dana Minesota Timbervulvsi su još jednom pokazali da će ove godine biti izuzetno opasni za sve pretendente na vrh zapada. T Vulvzi su u Stejpls centru pobedili Lejkerse 97:84 uz fenomenalnu igru tandema Sprivel – Kasel koji je zajedno ubacio čak 45 poena u drugom poluvremenu.

Sprivel je dominirao tokom treće četvrtine u kojoj je ubacio 19 poena i time izbrisao zaostatak za Lejkersima od 12 koševa. Posao je završio Kasel koji je ponovo desetkovanim Lejkersima ( igrali bez Brajanta koji je isekao ruku u svojoj garaži) ubacio 16 od ukupno 28 poena.Pored košgeterskog učinka bivši plej Milvokija potpuno je razbio Gerija Pejtona koji je na kraju “zaradio” i isključenje:

”Sami smo korigovali svoju igru na poluvremenu. Nije bilo potrebe da nam trener Sanders nešto posebno kaže, samo je kao i obično prokomentarisao kada igramo loše – “ovo je djubre”, rekao je posle utakmice Sem Kasel.

U večitom derbiju istoka ( ili je to nekada bio) Niksi su demolirali Boston u “Flit Centru” 92:74 a ceo posao koji je započet odlinim finišom poluvremena završen je već na kraju treće četvrtine kada je bilo +20 i kada su se na klupi odmarali Marberi, Mutombo i Van Horn što baš i nije bio čest luksuz za prve igrače Niksa ove sezone. Prvi strelac tima Alen Hjuston nije igrao.

Ako je derbi odigran u Los Andjelesu, onda je najuzbudljivija utakmica vidjena u Torontu. Pistonsi su pobedili Reptorse 90:89 a pobednika je odlučio Ričard Hamilton koji se sa svih 8 poena Pistonsa u dodatnih 5 minuta iskupio za promašeni penal kojim je njegov tim 12 sekundi pre kraja mogao da obezbedi pobedu. Vinsu Karteru je bilo potrebno samo 7 sekundi da pogodi trojku i odvede meč u produžetak , ali u njemu Reptorsi nisu imali odbrambenih rešenja za Rip-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve