Nova vest
Košarka

Petak, 30.01.2004.

09:48

Kingsi pobedili u San Antoniju

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Košarkaši Sakramenta pobedili su San Antonio rezultatom 96:91 u jednom od najvećih derbija zapadne konferencije NBA lige. Do druge uzastopne pobede Kingse je predvodio Pedja Stojaković sa 22 poena i 6 skokova, dok je Vlade Divac uz 11 poena imao po 9 skokova i 9 asistencija.

Iako su Kingsi tokom većeg dela meča igrali svoju igru i diktirali tempo ( vodili i sa 12 poena razlike) Sparsi su imali priliku da pobede na svom parketu.

Medjutim, pobednika je 29 sekundi pre kraja odlučio ove sezone standardni Bobi Džekson koji je posle prodora Stojakovića dobio jedan upotrebljiv pas u "korneru" odakle je uz faul Bovena pogodio trojku i slobodno bacanje:

"Frustrirajuće je da se vraćaš u utakmicu nekoliko puta i da oni (čitaj Kingsi) pogode važan šut. Ipak, možemo biti zadovoljni da smo i mi u nekoliko navrata pogodili nekoliko bitnih šuteva" rekao je posle utakmice "Manu" Djinobili koji je svoj tim vratio u igru trojkom ( San Antonio prišao na 76:78), medjutim Kingsi su uzvratili serijom 11:4 koju je otvorio Bobi Džekson trojkom ( pogodio sva tri pokušaja iz daljine).

Najefikasniji igrač na utakmici bio je centar Sparsa Tim Dankan sa 35 poena i 18 skokova. U preostala dva meča koja su odigrana Nju Džersi je pobedio Orlando 89:79 uz veliku igru Džejsona Kida.

Privremeni trener Lorens Frenk ostvario je tako drugu pobedu u isto toliko utakmica od kada je u ponedeljak zamenio Bajrona Skota. Kidu je ovo bio 24. "dabl-dabl" ove sezone, a sinoć mu je pomagao Kenijon Martin sa 18 poena. Ovo je Netsima treća uzastopna pobeda.

Orlando je predvodio Trejsi Mekgrejdi sa 22 poena, ali je iz igre šutirao 6/20. Pored toga, imao je i šest skokova i četiri
asistencije.

Sve bolji Portland bio je bolji od Atlante 93:85.Ovo je Blejzersima četvrta uzastopna pobeda u gostima, i to posle početka sezone kada su dobili samo dve utakmice na 18 gostovanja.

Podsetimo da TV B92 u noći izmedu petka i subote nastavlja sa prenosima utakmica iz najjače košarkaške lige na svetu. U pola dva svi gledaoci naše TV biće u prilici da pogledaju meč istočne konferencije izmedju Bostona i Njujorka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve