Nova vest
Košarka

Subota, 14.12.2002.

16:18

Ming povećao gledanost NBA lige

Izvor: B92, lokalni sajtovi

Autor:B92, lokalni sajtovi

Default images

Tokom prosečnog košarkaškog dana (10-ak utakmica) prošlog meseca u NBA ligi, utakmicu dva jaka rivala pratilo je, putem TV-a, oko 1.1 miliona ljudi. Sa druge strane, 20. novembra, utakmica izmedju Hjustona i Klivlenda privukla je oko 5.5 miliona TV gledalaca u Kini i dodatnih 11.5 miliona tokom emitovanja reprize u večernjim časovima. Glavna atrakcija bio je, naravno, centar Roketsa Jao Ming. Milioni mladih Kineza beže sa časova (oni malo stariji sa posla), kako bi bili u prilici da prate sjajne partije talentovanog Kineza.

"Ako je Jao na TV-u, sve ostalo je nebitno", rekao je student iz Šangaja, odakle dolazi i Ming.

Svaki dan nam stižu ponude proizvodjača sportske opreme i svih mogućih kompanija koje bi volele da vide njegovo ime na svojim prozvodima", rekao je Zang Mingi, jedan od Mingovih menadžera.

I predstavnici Hjustona nisu propustili priliku da "naplate" veliku popularnost kineskog centra. Bilbordi sa njegovim likom mogu se videti na svakom uglu grada, kao i u svakoj trećoj TV reklami tokom prenosa NBA utakmica.

Prema najnovijim istraživanjima kineskih TV stanica, zahvaljujući Mingu, košarka bi ubrzo mogla da zauzme mesto sporta broj 1 u Kini, ispred do sada favorizovanog fudbala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve