Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 29.07.2002.

10:28

Kingsi traze rezervnu cetvorku

Izvor: B92, Sacramento Bee

Autor:B92, Sacramento Bee

Default images

Uprkos tome sto su Sakramento Kingsi vec probili seleri kep, Dzef Petri, sportski direktor kluba, aktivno razmislja o pojacanjima. Sakramento je najslabiji na poziciji 4, gde osim Krisa Vebera nema nijednog igraca koji bi mogao da zadovolji kriterijume kandidata za titulu (treba li pominjati ime Lorensa Fanderburka?). Zato su ovih dana prestavnici kluba razgovarali sa nekoliko krilnih centara.

Prvi na spisku je Kion Klark, koji je proslu sezonu proveo u Torontu. Razgovori sa njim i njegovim agentom vodjeni su sredinom nedelje u Las Vegasu. Druga opcija je mozda i bolja – to je igrac Jute Donjel Marsal, koji je odlicno odigrao upravo u seriji protiv Kingsa u prvom kolu plej-ofa. Kingsi su seriju dobili sa 3:1, ali uz mnogo muka, pa se stekao utisak da im je lakse bilo sa Dalasom, pa cak i sa Lejkersima u prvoj polovini serije. Sada klub u kojem igra nas tandem Divac-Stojakovic ima ozbiljne namere sa Marsalom:

»Pricali smo sa Kingsima i oni zele da dovedu Donjela. Mnogo ih je namucio u plej-ofu«, rekao je Marsalov menadzer Dvajt Menli.

Menli je potvrdio da postoji velika verovatnoca da sporazum bude postignut.

»Sa Donjelom bi Kingsi definitivno bili najbolji tim u ligi.«

Medjutim, Menli je dodao da pravi pregovori jos nisu poceli.

Petri je priznao da je Sakramento zainteresovan za sve kvalitetne slobodne igrace, ali je dodao da menadzeri igraca cesto preteruju u opisima kontakta sa klubom, nadajuci se da ce time podici cenu.

»Jos uvek niko nije blizu potpisivanja za klub«, izjavio je Petri u subotu.

To »niko« ukljucuje i startnog plejmejkera Kingsa, Majka Bibija, koji ni posle 4 nedelje pegovora nije produzio ugovor. Petri je situaciju sa Bibijem nazvao »tekucom«.

Trener Kingsa Rik Adelman dobro poznaje 29-godisnjeg Marsala, jer su zajedno bili u Golden Stejtu sredinom 90-ih.

Istovremeno Kingsi pregovaraju sa legendarnim plejmejkerom Portlanda i San Antonija, Terijem Porterom (39), koji bi trebalo da postane trener u Sakramentu. Portera je godinama u Blejzersima trenirao Rik Adelman. On ce, po svemu sudeci, zameniti Pita Karila i pridruziti se Dzonu Vecelu i Elstonu Tarneru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve