Nova vest
Košarka

Petak, 26.07.2002.

18:34

Ajverson pred sudijom u ponedeljak

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Alen Ajverson, zvezda NBA kluba Filadelfija 76ers, optuzen za oruzani napad polovinom jula, bice saslusan pred sudom u Filadelfiji (Pensilvanija) u ponedeljak 29. jula, saopstio je danas lokalni sudija Dzejms DeLeon.

Po zavrsetku saslusanja, na kome ce svedociti jos nekoliko svedoka, sud ce doneti odluku o tome da li je neophodno zapoceti proces povodom ovog slucaja.

Sud je odlucio da ova saslusanja budu izvedena u tajnosti i strogo je zabranio policiji i advokatima da se obracaju stampi.

Posle hapsenja Ajversona veliki broj navijaca se okupio ispred policijske stanice, gde je on pritvoren.

Prema policijskim izvestajima Ajverson (27) je 3. jula u potrazi za svojom zenom, sa kojom sa predhodno posvadjao, otisao do kuce svog rodjaka u Filadelfiji.

Ajverson je na licu mesta vatrenim oruzjem poceo da preti ljudima, koji inace zive sa njegovim rodjakom.

Kosarkasev stric Gregori Ajverson, koji je svom sinovcu pravio drustvo, takodje se nalazi pod optuzbom.

Maksimalna kazna, koju kosarkas moze da dobije pod optuzbom za provalu, napad, povredu zakona o vatrenom oruzju, sa otezavajucom okolnoscu da je sve to uradio s predumisljajem, je 70 godina zatvora. Ajverson je izjavio da "nije kriv".

Advokat Ricard Sprag ocenjuje da njegov klijent Ajverson moze biti osudjen samo na uslovnu kaznu.

Ajverson je vec imao problema sa vlastima. U njegovim kolima je 1997. godine policija pronasla manju kolicinu marihuane i vatreno oruzje. On je tada pusten uz uslovnu kaznu od tri godine. Iste godine je Ajverson proglasen za najboljeg "rukija" NBA lige.

Sezonu 2001. Ajverson je zavrsio kao najbolji (MVP) igrac NBA. On je te godine Filadelfiju doveo do finala NBA.

Zbog brojnih povreda Ajversona Filadelfija je u protekloj sezoni ispala u prvom krugu plej-ofa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve