Nova vest
Sportovi na vodi

Četvrtak, 17.05.2012.

14:10

Veslači krenuli u Lucern po vize

Veslačka reprezentacija Srbije otputovala je u švajcarski Lucern, gde će od 20. do 23. maja učesvovati na kvalifikacionoj regati za plasman na Olimpijske igre.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Na kvalifikacionoj regati deliće se još po tri olimpijske vize u skifovima i po dve u ostalim disciplinama.

Put Švajcarske krenule se četiri posade, Iva Obradović i Marko Marjanović u skifu, Aleksandar Filipović i Dušan Bogićević u dubl skulu i četverac bez kormilara za lake veslače u sastavu Nenad Babović, Miloš Tomić, Nemanja Nešić i Miloš Stanojević.

Plasman na OI u Londonu ranije su obezbedili srpski dvojac bez kormilara i četverac bez kormilara.

"Povreda je sanirana, spremno dočekujem kvalifikacije u Lucernu. Nakon Svetskog kupa u Beogradu bilo je malo vremena da bi se forma značajnije podigla na viši nivo. Najviše sam radila na popravljanju nekih tehničkih elemenata. Vremena koja sada postižem su plod zimskih priprema koje su bile najjače i najbolje u mojoj karijeri", kazala je Iva Obradović.

Za dva mesta u dubl skulu koja vode u London Aleksandar Filipović i Dušan Bogićević će morati da se izbore sa još 13 posada.

"Putujemo u Lucern s namerom da trijumfujemo u svojoj disciplini. Biće izuzetno teško, konkurencija je jaka, pošto ćemo za protivnike imati čamce Italije, Rusije, Azerbejdžana... Ipak, rezultati na treninzima daju nam razlog za optimizam jer vremena koja postižemo su u rangu najboljih kada se porede sa konkurencijom koju ćemo imati u Švajcarskoj", naveo je Bogićević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve