Nova vest
Sportovi na vodi

Petak, 18.09.2009.

11:33

Stojić i Jagar u finalu EP u Brestu

Srpski veslači Goran Jagar i Nikola Stojić izborili su plasman u finale Evropskog prvenstva u beloruskom Brestu u konkurenciji dvojaca bez kormilara.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Oni su u polufinalnoj trci osvojili prvo mesto, čime su izbegli repesaž. Preostale tri srpske posade boriće se u subotnjem represažu - Marko Marjanović i Dušan Bogićević u dubl skulu, četvrac za lake veslače i teški četvrtac bez kormilara. Finalne trke na programu su u nedelju.

Dan odmora dvojcu Jagar – Stojić donela je pobeda u polufinalnoj trci, u kojoj su stazu preveslali za šest minuta, 46 sekundi i 80 stotinki (Grci su u drugoj grupi bili brži za 19 stotinki).

"Napokon da i nama krene. Veslali smo sjajno, Francuzi su u dva navrata pokušali da nas stignu, ali smo lako odbili njihove napade. Ne želim da komentarišem šta očekujem u finalu, ali znam da smo dobro krenuli i verujem da ćemo izveslati jos bolju trku u finalu", rekao je Nikola Stojić.

Stojić i Jagar vlasnici su evropskog rekorda - 6:44.30.

Verujem da u finalu možemo i da popravimo evropski rekord. Samo da vreme ostane sunčano. Nestrpljivo čekamo start u nedelju", dodao je Goran Jagar.

Selektor Srbije Nebojša Ilić zadovoljan je učinkom dvojca.

"Prva trka na ovako velikim takmičenjima je uvek teška. Prvi korak je najvažniji. Sada imamo dovoljno vremena da se spremimo za finale. Imaćemo dan odmora što nam izuzetno znači".

U subotu će repesaž voziti tri srpske posade. Marko Marjanović i Dušan Bogićević u dubl skulu bili su drugi (6:36.22), sedam sekundi iza posade Švajcarske. Četverac za lake veslače u sastavu Nemanja Nešić, Miloš Stanojević, Nenad Babović i Miloš Tomić bio je drugi u svojoj grupi (6:21.17), sa 11 i po sekundi zaostatka za Francuzima, dok je teški četvrtac bez kormilara, koji čine Nenad Bedik, Predrag Lackov, Miloš Čudić i Igor Perzić (6:15.46), osvojio treće mesto, iza Belorusije i Ukrajine, sa 4 i po sekunde zaostatka za pobednikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve