Nova vest
Sportovi na vodi

Sreda, 18.08.2010.

16:57

Higl: "Ponosan sam na Nađu"

Brat i trener Nađe Higl, Sebastijan Higl, rekao je da njegova sestra nije bila opterećena očekivanjima javnosti na Evropskom prvenstvu u Budimpešti.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

Najbolja srpska plivačica zauzela je poslednje, osmo mesto u trci na 200 metara prsno.

„Zaista nije bilo pritisaka, jer smo realni i vezani za isplivavanje najboljih rezultata, tako da ne želimo da trošimo vreme razmišljajući o očekivanjima ljudi kojima je samo to bitno“, rekao je Higl.

Nađa u Budimpešti nije plivala kako ume, a njen brat to objašnjava nedostatkom samopouzdanja.

„Nedostajalo joj je samopouzdanje pred start trke, a to je posledica veoma teškog perioda na početku godine, kada se povredila i propustila bitan deo sezone, i kada je EP bio pod znakom pitanja. Sa takvim teretom u glavi je skupila hrabrosti i otišla na šampionat da se bori sa najspremnijim plivačicama Evrope, bez obzira na plasman, i zato sam ja kao trener, i pre svega brat, ponosan na nju kao nikada do sada“, kaže Higl.

Ovog puta imali ste daleko bolje uslove za rad, a rezultat je izostao.

„Ne znam u kom smislu su se uslovi za rad poboljšali, problem funkcionalnosti bazena u Srbiji i dalje postoji, od Rima se ništa nije promenilo i to je naše prokletstvo. Uz pomoć naših sponzora ”Pionira”, ”Alma kvatro” i SBB, kao i grada Pančeva i Plivačkog saveza Srbije smo imali veću mogućnost da putujemo van zemlje i da jedan deo sezone radimo kao što rade ozbiljne plivačke nacije, u idealnim uslovima, ali to je samo jedan deo sezone...“, kaže Higl.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu