Nova vest
Sportovi na vodi

Sreda, 21.07.2010.

22:43

Čavić operisan u Minhenu

Najbolji srpski plivač Milorad Čavić operisao je diskus herniju u Minhenu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Čavić je zbog teške povrede leđa, koju je vukao godinama, odustao od učešća na Evropskom prvenstvu, koje će od 9. do 15. avgusta biti održano u Budimpešti.

“Sve je proteklo u najboljem redu. Milorad je zadovoljan, doktori ističu da je operacija uspela. Čavić će u bolnici ostati desetak dana, a potom sledi rehabilitacija u Beogradu”, rekao je Čavićev menadžer i trener u našoj zemlji Petar Popović.

Čaviću je godinama trpeo jake bolove u leđima, a karijera mu je čak posle Svetskog prvenstva 2005. u Montrealu bila ugrožena. Ipak, uspešno se lečio i još bolje pripremio za Olimpijske igre 2008. u Pekingu, gde je osvojio srebro na 100 metara delfin. Godinu dana kasnije u Rimu je zemlji doneo svetsko zlato na 50 metara i srebro na 100 metara delfin.

Ove godine srpski plivač je sa puno ambicija ušao u novu sezonu, ali, nažalost, od početka su ga mučila leđa i uprkos terapijama bol nikako nije prolazio. Posle mitinga u Banjalucu, 31. maja, došao je na preglede u Beograd i svi stručnjaci su mu rekli da je operacija neminovna.

Čavić nije hteo odmah pod nož, već je pokušavao da se uz pomoć terapija što bolje pripemi za šampionat u Budimpešti, gde je trebalo da brani zlato iz Ajndhovena na 50 metara i da napadne titulu na 100 metara delfin. U Italiji je uspeo da ispliva peto vreme na dužoj deonici delfin, ali i da zbog sve jačih bolova odustane od šampionata ‘starog kontinenta’ kako bi se operisao u bavarskoj prestonici.

Po završetku oporavka Čavić planira da se vrati treninzima i da počne pripreme za Svetsko prvenstvo sledeće godine u Šangaju i Olimpijske igre u Londonu godinu dana kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve