Nova vest
Sportovi na vodi

Nedelja, 16.12.2007.

19:13

Čavić za B92: "Nema slađe pobede"

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Srpski plivač Milorad Čavić osvojio je drugu zlatnu medalju na evropskom prvenstvu u mađarskom Debrecenu. Čavić je posle pobede u disciplini 100 metara delfin, ovoga puta bio najbrži i u trci 50 metara delfin, sa samo jednom stotinkom prednosti u odnosu na drugoplasiranog Rusa Jevgenija Korotiškina. Nakon trke Čavić je u izjavi za B92 rekao da je presrećan, pogotovo što je tako mala razlika između prvog i drugog.

"Bio sam dve stotinke sporiji od evropskog rekorda, ali stvarno sam srećan što sam dobio Rusa za jednu stotinku. Od toga nema slađe pobede. Najvažnije mi je ipak bilo da pobedim, jer nikad nisam pobedio u disciplini 50 metara delfin. Prošle godine sam morao da se vratim na Berkli zbog ispita, pa nisam mogao da otplivam tu trku. I dalje se smejem pošto sam tog istog Rusa dobio na 100 metara delfin za pet stotinki. Nadam se samo da ovo neće poremetiti naše odnose sa Rusijom", rekao je Čavić u izjavi za B92.

Srpskom plivaču sledi manji odmor, a početkom januara ponovo počinje sa punim treningom.

"Sada ću imati jednu nedelju odmora, i nakon toga ću se polako vraćati treningu. Od drugog januara sam opet na Floridi, i počinjem sa punim treningom", rekao je najbolji srpski plivač.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu