Nova vest
Sportovi na vodi

Nedelja, 29.08.2010.

12:57

Zlato i srebro za sestre Moldovan!

Reprezentativke Srbije u kajaku Olivera i Nikolina Moldovan osvojile su zlatnu i srebrnu medalju poslednjeg dana Svetskog univerzitetskom prvenstvu u Poljskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sestre Moldovan su do titule univerzitetskih prvakinja u olimpijskoj disciplini k-2 500m stigle preveslavši deonicu za jedan minut, 43 sekunde i 49 stotinki.

Srebro je pripalo posadi Slovačke u kojoj su veslale Ivana Kmetova i Martina Kohlova, dok su bronzane bile Poljakinje Karolina Naja i Sandra Pavelcak.

Reprezentativke Srbije u kajaku osvojile su par sati kasnije i srebrnu medalju u disciplini k-2 200m.

Do vicešampionske titule u sprintu stigle su preveslavši deonicu od 200 metara za 38 sekundi i 13 stotinki. Zlatnu medalju osvojile su Slovakinje Kmetova i Kohlova, dok je bronza pripala posadi Mađarske u kojoj su veslale Sabo i Tot.

Kajakaška reprezentacija Srbije završila je takmičenje na Svetskom univerzitetskom šampionatu sa četiri osvojene medalje, čime je nadmašen uspeh iz Beograda (2008) kada su osvojena tri odličja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Sportovi na vodi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve