Lajović - Medvedev 7:5, 6:1

Dušan Lajović se plasirao u finale Mastersa u Monte Karlu. On je pobedio Danila Medvedeva sa 7:5, 6:1.

7:5, 6:1
  LAJ   MED  
  2 : 0  
7:5, 6:1 - Kraj! Lajović je u finalu!
Kraj susreta! Vrhunska partija Dušana Lajovića od kraja drugog seta za njegovo prvo finale u karijeri. I to kakvo, na Mastersu u Monte Karlu.
7:5, 5:1 - Lajović na gem do pobede
Napravio je srpski teniser bitan korak ka pobedi, vodi sa 5:1. Veliki je pritisak na Medvedevu da ostane u setu i meču.
7:5, 4:1 - Medvedev prekinuo crnu seriju
Posle deset izgubljenih gemova, Moskovljanin je konačno dobio jedan. Imao je Lajović dve brejk šanse u ovom delu igre, nije ih iskoristio. Sada je na njemu samo da nastavi dobro da servira i pobeda je tu, u džepu.
7:5, 4:0 - Lajović ne posustaje
Još jedan siguran servis gem iako je posle 40:0 izgubio dva poena. Neverovatan niz gemova se nastavlja, deset gemova zaredom je dobio srpski teniser. Medvedev je u šoku!
7:5, 3:0 - Šta radi Lajović? Novi brejk!
Maestralna igra Lajovića. Jednostavno, drži Medvedeva kao grogiranog boksera na konopcima. Deveti gem zaredom je dobio srpski teniser, drugi brejk u drugom setu i sada krupnim koracima grabi ka svom prvom finalu na turniru Serije 1.000.
7:5, 2:0 - Potvrđen brejk
Našao se srpski teniser u neugodnoj poziciji, imao je Medvedev priliku za ribrejk, ali je Lajović uspeo da izjednači, potom dobije naredni poen posle servis vinera. Napravio je grešku iz forhenda, odigrao je ramom. Izdržao je sve izazove u ovom gemu i potvrdio brejk.
7:5, 1:0 - Odmah brejk!
Lajović nastavlja seriju! Sedmi uzastopnui gem, načinio je brejk i na startu drugog seta, i to iz prve prilike koja mu se ukazala.
7:5 - Preokret za pamćenje, Lajović osvojio set!
Nenerovatan preokret napravio je Dušan Lajović u prvom setu. Gubio je sa 5:1, a onda je nanizao šest gemova. Na 40:0, napravio je dve greške, ali treću set loptu nije propustio. Dobio je set posle 61 minuta igre.
Kakav lob!
6:5 - Novi brejk! Medvedev pobesneo!
Treću brejk loptu u ovom gemu Lajović je uspeo da iskoristi i napravi potpuni preokrret, sa 1:5 na 6:5! Rus jednostavno ne može da pronađe način da zaustavi kola koja su krenula nizbrdo, u frustraciji zbog gubitka gema, počeo je da lomi reket.
5:5 - Lajović se vratio u set!
Bravo za Dušana! Još jedan odličan gem i sada imamo 5:5 u početnom setu. Sve se brzo okrenulo, smanjio je Lajović broj grešaka i rezultat toga su četiri gema u nizu. Samo da tako nastavi.
4:5 - Brejk! Lajović i dalje u igri
Sada je već jasno da je Lajović pronašao onu potrebnu mirnoću u igri. Uspeo je da dobije i treći gem zaredom i tako je sada sve na početku. Serviraće za izjednačenje u setu, a ne tako davno bilo je 1:5!
3:5 - Dušan ostao u setu, sad mu treba novi brejk
Uspeo je srpski teniser da osvoji još jedan gem na svoj servis. On je diktirao tempo igre u ovom gemu, manje je grešio, na kraju, ostaje i dalje u setu. Ali Medvedev opet servira za set.
2:5 - Lajović vratio jedan brejk!
Konačno nešto bolja igra Lajovića, uspeo je da vratin jedan brejk, ali Rus i dalje ima lepu priliku da dođe do početnog seta. Doduše, na servisu je sada Lajović.
1:5 - Lajović greši i greši...
Lajović je pred gubitkom seta. Novi brejk Medvedeva i sada Rus servira za početni set. Srpski teniser ima mnogo neiznuđenih grešaka i rezultat je logična posledica svega.
1:4 - Danil kao zid
Medvedev sve vraća. Lajović ima već 15 neiznuđenih grešaka, što je ipak previše. Poslednji poen u gemu izgubio je zbog lošeg odskoka lopte.
1:3 - Prvi gem za Lajovića
Prvi viner Lajovića u meču i to na 30:30 iz bekhenda. Sjajna paralela. Čini se da je konačno ušao u udarac, dobrim servisom završio je posao oko osvajanja prvog gema.
0:3 - Rus ne popušta
Još jedan dug i neizvestan gem i opet ide na konto ruskog tenisera. Lajović ne uspeva da pronađe taj ključni udarac u najbitnijim poenima i otuda je već na startu meča u zaostatku.
0:2 - Medvedev napravio brejk
Dug gem, na nesreću po Lajovića, dobio ga je ruski teniser. kao da se Lajović još privikava na uslove za igru. Na kraju, Rus je bio strpljiviji, manje je grešio i sada vodi sa 2:0.
0:1- Medvedev dobio početni gem
I dalje u Monte Karlu duva neugodan vetar koji je i proteklih dana igračima zadavao dosta problema. Medvedev je prvi servirao, izgubio je dva poena, ali dobio je početni gem.
Meč je počeo, Rus na servisu
Lajovićev meč sezone
Dušan Lajović i Rus Danil Medvedev počinju meč polufinala u Monte Karlu. Možda i najvažniji meč za Lajovića, svakako ove sezone.
Dobrodošli u LIVE BLOG

Možda vas zanima

Podeli: