Uživo: Novak protiv Čilića za polufinale u Parizu

Novak Đoković ima lepo priliku da osvoji peti trofej na mastersu u Parizu. U četvrtfinalu turnira koji se igra u dvorani "Bersi", Đokoviž se sastaje sa hrvatskim teniserom Marinom Čilićem.

 4:6, 6:2, 6:3
  ĐOK   ČIL  
  2 : 1  
4:6, 6:2, 6:3 - Kraj! Novak je u polufinalu!
Lako je Novak došao do poslednjeg gema u meèu. Uspeo je po 16. put da pobedi Marina u njihovom 18. okršaju, drugi put u ovoj sezoni.
4:6, 6:2, 5:3 - Brejk! Novak servira za pobedu!
Strpljiv je Ðokoviæ. tako je i došao do 15:30, èekao je greške Marina koje su stigle. U narednom poenu forhend Hrvata završio je u mreži, 15:40. Marin je neutralisao prvu brejk loptu osmim as servisom, ali je prošao Marina na mreži u narednom poenu i tako stigao do brejka!
4:6, 6:2, 4:3 - Novak iz špage spasao brejk loptu!
Nekoliko lakših poena na servis Novaka, ali i dve lagane greške koje su dovele do rezultata 30:30. Ponovo je jedna lopta bila preduga, Èiliæ je stigao do nove brejk prilike na 30:40. Novak je odlièno odservirao, Hrvat sjajno uzvratio, ali je Novak bukvalno iz špage pogodio za ðus! Potom je usledio servis viner posle servisa kojim je isterao Marina sa terena, da bi potom lob udarcem stigao do gema.
4:6, 6:2, 3:3 - Čilić uzvratio istom merom
Sada za promenu jedan lakši gem u korist hrvatskog tenisera. Nije izgubio nijedan poen i opet smo u ravnoteži.
Ovako je stradao reket
4:6, 6:2, 3:2 - Lagan gem za Srbina, opet je u vođstvu
Ovo je trebalo Đokoviću, jedan lakši servis gem u kojem je došao do 40:0, da bi potom bekhend završio u mreži. Nije ga to omelo, forhendom je naterao protivnika na grešku.
4:6, 6:2, 2:2 - Novak vratio brejk!
Žestoka borba ase razvija za svaki poen. Sad su trenuci kada se meč lomi na jednu ili drugu strau. Novak je stogao do 15:30, potom je Marin volej izbacio u aut i Đoković je imao nove dve prilike. Prvu je iskoristio, vratio je brejk i sada je 2:2!
Stradao je reket!
Novak je sav bes zbog pretrpljenog brejka iskalio na reketu! Polomio ga je gotovo jednim udarcem!
4:6, 6:2, 1:2 - Hrvat napravio brejk
Dupla servis greška broj pet donela je hrvatskom teniseru dve brejk lopte. Ne ide Novaku prvi servis nikako u ovom meču. U narednom poenu, usledio je pasing šot udarac, Novak je samo posmatrao kako ona pogađa liniju i Čilić je načinio brejk za 1:2.
4:6, 6:2, 1:1 - Čilić odoleo u drugom gemu
Čini se da sada razmene više prijaju Đokoviću. Dva poena od prva tri u gemu dobio je Srbin. Inteligentna igra Đokovića donela mu je prednost od 15:30, ali je naredni forhend izbacio u aut. Ćilić je odservirao za 40:30 sedmim as servisom, da bi narednu dužu razmenu dobio Marin za izjednačenje u setu.
4:6, 6:2, 1:0 - Novak uspostavio ritam, Čilić sve više greši
Relativno lako osvojen početni gem u setu odluke. Novak je posle 40:0 pogodio četvrti as, ali morao je da zatraži čelendž koji je bio uspešan.

Photo by Justin Setterfield/Getty Images
4:6, 6:2 - Novak uzeo set, pomogao mu vrh mreže!
Marin kao da se sporije kreæe u drugom delu ovog seta. Novak je stigao lako do 15:30, a potom i do set lopte jer je Èiliæeva dijagonala završila debelo u autu. Posle bekhenda, lopta pogaða vrh mreže i pada na Èiliæevu stranu za izjednaèenje u setovima!
Novak besni, traži tablete!
Po osvojenom gemu za 5:2 Novak se uputio ka stolici, ali oèigledno nije zadovoljan, iz sveg glasa se prodrao prema ljudima iz svog tima: "Šumeæeeee tableteeee!!!
4:6, 5:2 - Novak na korak do izjednačenja
Kakve dijagonale sa obe strane! Æiliæ se ne predaje u ovom setu, stiže bukvalno sve. Pokušava Hrvat slajs bekhendima da umrtvi ritam protivnikove igre, ali èesto i greši. Novak je pogodio as za 40:30, da bi potom Èiliæ izjednaèiio na 40:40 pošto je Novak poslao lopticu u aut. Nervira se srpski as, pokazuje da mu je jako stalo da dobije meè. Sreæom, Èiliæev ritern je zavrpio u autu pošto je lopticu udario ramom, da bi sada vrh mreže pomogao Novaku da doðe do 5:2.
4:6, 4:2 - Novak ne koristi nove dve brejk lopte
Mnogo više grešaka Èiliæa u poslednjih nekoliko gemova, pa i ovom. Novak ga je lako doveo u poziciju zaostatka od 15:40. Imao je Èiliæ sreæe u narednom poenu, vrh mreže je spustio lopticu u Novakovo polje, da bi Èiliæ u narednom poenu iskontrolisao poen koji je završio bekhend volej udarcem na mreži. Ponovo je Marin imao sreæe u narednom poenu, da bi gem završio smeè udarcem za 2:4.
4:6, 4:1 - Novak potvrdio brejk
Serija grešaka Čilića, ali utisak je da Đoković mora mnogo da se pomuči da ga natera na iste. Tako je došao do 40:15, da bi Čilić poslao paralalu na liniju za 40:30. Srećom odličan servis doneo je Novaku novi poen i potvrdu brejka.
4:6, 3:1 - Brejk! Konačno!
Bekhend dijagonala donela je Đokoviću početni poen u gemu, da bi potom Marin izbacio lopticu iz forhenda u aut. Čelendž Čilića bio je neuspešan, Novak je došao do nove tri brejk lopte. Hrvatski teniser je prvu neutralisao odličnim servisom, da bi Novak naredni poen završio izbacivši loptu u aut. Konačno, Novak pravi brejk posle 71 minuta igre, Marin je lopticu poslao u mrežu.
4:6, 2:1 - Bez brejka u drugom setu
Nekoliko grešaka u prva tri poena sa obe strane. Na 30:15, Marin je poslao paralelu u aut, ali utisak je da se i pored toga Đoković mnogo muči i da daje prilike protivniku da ga ugrozi. Srećom, Novak je uzeo gem iako je ramom udario lopticu, pošto je Čilić poslao naredni udarac u mrežu.
4:6, 1:1 - Čilić ponovo spasao brejk loptu
Čilić je dobio prvi poen, ali potom pravi dve lagane greške iz forhenda za 15:30. Naredni ritern je bio za malo u autu, ali je zato sledeći bio odličan, i Novak je stigao do dve brejk lopte. U prvom setu, problem je bila realizacija istih, otuda je izgubio set. Bekhend smeč na mreži bio je suviše slab da završi ovaj gem, potom je Ćilič u narednom poenu servisom isterao protivnika sa terena i plasirao loptu u nebranjenu stranu. Novak je u narednom poenu poslao loptu pod noge Marinu, koji nije uspeo da je podigne, ali ga je zato servis ponovo doveo u poziciju da osvoji gem u čemu je i uspeo.
4:6, 1:0 - Novak dobio prvi gem u drugom setu
Posle 30:15, sjajan poen i serija slajs bekhend udaraca. Tu bitku je dobio Novak, kratkom dijagonalom je naterao rivala da izbaci lopticu u aut. Potom je osvojio naredni poen dvoručnim bekhendom. Najvažnije je da Srbin sada uhvati ritam.

Getty Images
4:6 - Marin osvojio set
Novi, peti as, doneo je Èiliæu tri set lopte. Novak je olako prepustio prva dva poena protivniku, potom je slabo riternirao na 40:0 i Èiliæ je prekinuo seriju od 30 uzastopnih dobijenih setova Ðokoviæa.
4:5 - Čilić napravio brejk!
Èiliæ je u dobrom ritmu. Dobio je poèetna dva poena na servis Novaka, u drugom je posle odliène razmene iz streèa pogodio samu liniju, da bi potom Novak uzeo dva poena, taj za 30:30 prvim as servisom u meèu. Za to mu je trebalo 45 minuta igre. Èiliæ je pasing šot udarcem stigao do nove brejk prilike, ovu je iskoristio, Ðokoviæ je izbacio forhend u aut.
Izjednačeno i neizvesno
Ekspresan gem za Čilića
Servis viner, smeè sa mreže i as servis. Posle novog servisa, Novak je riternirao u mrežu. Najkraæi gem u meèu za 4:4.
4:3 - Novi broj 1 spasao novu brejk loptu
Ðokoviæ za sada izvlaèi dosta poena servisom u dijagonalu, na forhend Èiliæa. Na 30:15 naèinio je drugu dvostruku servis grešku u meèu. Opet je aservis u dijagonalu na djus stranu doneo prednost, mada je posle toga loše napao nerezonskim izlaskom na mrežu. Èiliæ je stigao do nove brejk prilike, lopta je jedva prešla na Novakovu stranu, da bi opet dijagonalni servis, sada u bekhend stranu, doneo izjednaèenje. Sledeæi napad sa mreže bio je uspešan, da bi ponovo forhend dijagonala donela Ðokovižu poen i voðstvo od 4:3.
Novak ne koristi tri brejk lopte
Gem je poèeo bekhend volej udarcem Hrvata koji je završio u autu. Potom fenomenalan poen Novaka, razvlaèio je protivnika po terenu i dokrajèio ga preciznom bekhend paralelom za 0:30. Morao je Èiliæ da se pomuèi, iz dva smeèa nije uzeo poen, ali je Novak izbacio loptu u aut, baš kao i u narednom poenu za 30:30. Sjajan ritern je Ðokoviæu omogužio dominaciju u narednom poenu u kojem je protivnika uhvatio na krivoj nozi. Èiliæ je spasao brejk loptu dobrim servisom, potom je odservirao drugi as u meèu, ali Novak se nije dao. Nove dve greške Hrvata, nova prilika za brejk, ali posle duge razmene, usledilo je novo izjednaèenje. Ponovo je Ðokoviæ odlièno uzvratio servis, došao do nove brejk prilike, ali ovog puta vrh mreže je pomogao Marinu da treæi put izjednaèi.To jeizbacilo Novaka iz ritma, usledio je servis viner za Hrvata, koji je potom pogodio treæi as za 3:3.
3:2 - Velika sreća za Srbina, brejka ga spasao vrh mreže
Brza razmena poena do 30:15, potom Novakov smeè u aut za 30:30. Forhend dijagonala nažalost završila je u autu i Èiliæ je tako stigao do prve brejk lopte. Velika sreæa u nardnom poenu, Novak je pogodio vrh mreže, a Èiliæ nije iskoristio priliku da narednim udarcem naèini brejk. Ono što je trebalo je servis viner i Ðokoviæ ga je pogodio, da bi potom Marin izbacio loptu u aut.
2:2 - Đoković stigao do 30:30, ne i više od toga
Igra je poèela da se razvija. Prvo Èiliæ osvaja poen ravnim bekhendom, da bi Novak pogodio bekhend paralelu. Ali nema konzistencije kod Marina, opet je napravio grešku iz bekhenda za 15:30. Sledeæi poen je dobio pošto ga je odlièno izgradio, nateravši Novaka na grešku. Ðokoviæ je imao veliku priliku da doðe do brejk lopte, njegov pasing šot je završio za centimetar dva u autu i Èiliæ je posle dobrog servisa lako osvojio poen za izjednaèenje.
2:1 - Novak servis vinerima do novog gema
Novak je prva tri poena dobio uglavnom servis vinerima, servirajuæi raznovrsno. Ne da protivniku da se navikne na isti tip servisa. Lakše je dobio ovaj nego poèetni gem u meèu.
1:1 - Čilić siguran na servisu
Prva dva poela u gemu Marin je dobio relativno lako, ali je ponovo u sledeæem pogrešio iz forhenda. Servis je njegovo najjaèe oružje, uz dva vinera, stigao je do izjednaèenja.
1:0 - Novak dobio početni gem
Prvi poen lako osvojen, pa potom prva dvostruka servis greška. Potom je Èiliæ izbacio forhend dijagonalu u aut, da bi Novak odservirao viner za 40:15. Ðokoviæev forhend završio je u mreži za 40:30, ali je forhend Èiliæa ponovo zakazao.
Meč je počeo
Novak i Marin su poèeli meè.
Novak izabrao da servira prvi
Novak Ðokoviæ je dobio podbacivanje, samim tim i prednost da bira, pa æe servirati prvi.
Novak je favorit
Novak Ðokoviæ je svakako favorit za plasman u polufinale, ali Marin Èiliæ ima svoju raèunicu. Jedna od dve pobede nad Novakom dogodila se 2016. i to baš u "Bersiju".
Meč treba da počne uskoro
Zbog Federera je menjana podloga u Parizu
Rodžer Federer i Kei Nišikori će na teren po završetku meča između Đokovića i Čilića, ali bivši direktor Mastersa u Parizu Žan Fransoa Kojol ima interesantnu informaciju.

O tome možete čitati OVDE.
Dobrodošli u LIVE BLOG B92

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: