Nova vest
Košarka

Utorak, 30.08.2011.

14:12

Litvanski navijači oborili Ginisov rekord

Zvanično otvaranje Evropskog prvenstva u Litvaniji, obeležilo je obaranje Ginisovog rekorda za koji su zaslužni litvanski navijači.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

U šest gradova Litvanije, Klaipedi, Alitusu, Šiaulajiu, Penevižusu, Kaunasu i Viljusu, više od 55.000 poklonika basketa pet minuta istovremeno tapkalo je košarkaške lopte.

Time je nadmašen rekord 30 hiljada poljskih navijača koji su pre dve godine u sedam svojih gradova na sličan način najavili početak Evropskog prvenstva.

Posle ovog navijačkog performansa, litvaski premijer Andrius Kinilius, gradonačelnik Viljnusa, Arturas Zoukas, generalni sekretar FIBA, Nar Zanolin i reprezentativac Litvanije, Linas Kleiza, svečano su presekli vrpcu i proglasili Eurobasket 2011. otvorenim. 

Predsednik FIBA Evropa, Olafur Rafnson, čestitao je litvanskim navijačima na obaranju Ginisovog rekorda, a svim učesnicima Evropskog prvenstva poželo dosta uspeha na šampionatu: 

Verujem da ćemo prisustvovati najkvalitetnijem i najuzbudljivijem šampionatu Evrope u poslednjih nekoliko godina, a da će Litvanija biti sjajan domaćin”, istakao je Olafur Rafnson, predsednik FIBA Evropa.

 

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve