Nova vest
Košarka

Petak, 26.08.2011.

13:04

Karlos Andrade – Portugalov univerzalac

U ekipi koja nema košarkaše poznate široj javnosti, učinkom se ističe krilni igrač Karlos Andrade.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Od 2009. godine nastupa za ekipu Porto Ferpinta, sa kojom je prošle sezone osvojio titulu, ali ima iskustvo i iz jačih liga – dve godine proveo je igrajući za Bruesu u Španiji, a jednu sezonu bio je u Frankfurtu.

EP u Litvaniji biće prvo veliko takmičenje za Andradea. Pre početka Eurobasketa 2007. selektor Melničuk ‘precrtao’ ga je sa spiska jer se odlučio da mesto naturalizovanog košarkaša poveri Žoau Gomešu.

Andrade je rođen na Zelenortskim Ostrvima, ima 33 godine i visok je 198cm. Ono što ga čini najvažnijim igračem u sastavu selektora Marija Palme jeste njegova raznovstnost – snažan je, igra solidno u odbrani, pomaže centarskoj liniji u skoku, pouzdan je šuter za tri poena, a može da poentira i posle prodora. Međutim, Andrade nikada nije uspevao da u kontinuitetu odigra na nivou mogućnosti i zato nije ni imao bolju karijeru. Osim oscilacijama u celokupnoj igri, sklon je izgubljenim loptama.

U kvalifikacijama za EP Andrade je prosečno imao 11 poena i 5 skokova, a od njegovog raspoloženja zavisiće koliki će otpor Portugal pružiti rivalima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu